Rouvoet: 'Meisjes met problemen niet vergeten'

Minister_Rouvoetdinsdag 28 april 2009 11:00

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil in het gemeentelijk jongerenwerk meer aandacht voor meisjes met problemen. Volgens de bewindsman gaat nu vooral de aandacht uit naar jongens in moeilijkheden, omdat zij sneller de aandacht trekken met overlast op straat en in de buurt. Daardoor dreigen meisjes die problemen vaker voor zichzelf houden een ''vergeten groep'' te worden.

Dat heeft Rouvoet maandag gezegd bij de presentatie van de meidenwerkmethodiek SuperWoman van Yfc/The Mall, een jongerenwelzijnsorganisatie in Rotterdam.

Jeugdcultuurnota
De minister zal volgens zijn woordvoerder in zijn jeugdcultuurnota die binnenkort verschijnt, specifiek op de aanpak van meisjes met problemen ingaan. Daarbij gaat het om verschillende problemen, zoals uitval op school, geen werk kunnen vinden, eetstoornissen, slachtoffer van geweld en loverboys.

Het is volgens de zegsman vooral de bedoeling meisjes met problemen weerbaarder te maken. Niet dat ze afhankelijk worden van allerlei hulpprogramma's, maar dat ze ''sterke vrouwen worden''.

(ANP via www.nu.nl)

Labels
André Rouvoet
In de media

« Terug

Reacties op 'Rouvoet: 'Meisjes met problemen niet vergeten''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > april

Geen berichten gevonden