Gezondheidsinspectie heeft niets te zoeken in gebedsdienst

2008_Wiegman_610_RubenTimman_1dinsdag 16 juni 2009 16:45

Onlangs stelde Esmé Wiegman schriftelijke vragen naar aanleiding van een onderzoek naar de hiv-healings in kerkdiensten. Dit onderzoek werd door minister Klink van Volksgezondheid aangekondigd. Volgens de ChristenUnie heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg echter niets te zeggen over de gebedsdiensten. ,,Ik spring op de bres voor onze godsdienstvrijheid, die tot uiting komt in de mogelijkheid om te allen tijde voor genezing te bidden en ook om daar gebedsdiensten voor te houden."

"God laat zich niet controleren", stelt Wiegman. Belangrijk is dat mensen zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en de weg naar de reguliere gezondheidszorg niet blokkeren.

Onlangs is gebleken dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg al in 2004 onderzoek heeft gedaan naar de genezingsdiensten van evangelist Jan Zijlstra in Leiderdorp. De Inspectie hield hier een 'goede indruk' aan over en vond niets dat hen tot zorgen baarde. De uitkomst van dit onderzoek onderstreept nog maar eens dat er niks mis is met gebed om genezing, naast de reguliere gezondheidszorg.

 

 

 

 

Labels
Esmé Wiegman
Godsdienstvrijheid
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Gezondheidsinspectie heeft niets te zoeken in gebedsdienst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden