Blijven investeren in OV en fiets, ook in landelijke gebieden

arrivatrein in Franeker 1donderdag 04 februari 2010 20:00

,,Dit kabinet investeert weer in openbaar vervoer en in fietsen, dat helpt Nederland vooruit.” Staatssecretaris Huizinga benadrukt het belang van investeringen in landelijke gebieden vanavond tijdens een spreekbeurt op een campagneavond van de ChristenUnie in Heerenveen. ,,We investeren niet alleen in de grote steden, ook in de landelijke gebieden. Extra parkeervoorzieningen bij de NS-stations voor zowel fietsen als auto’s, het verbeteren van het openbaar vervoer zelf en het aanleggen van fietssnelwegen zijn goede voorbeelden van kleinschalige investeringen in een schone, veilige leefomgeving.”

Tineke Huizinga gaf ’s middags in Sneek het startschot voor een binnenhavenproject. Gedeputeerde van provincie Fryslân Piet Adema ontving de staatssecretaris in Sneek en roemde de inzet van Huizinga voor de provincie. Adema: ,,Deze staatsecretaris investeert in duurzame infrastructuur; in de Friese scheepvaart en het openbaar vervoer. De scheepvaart is belangrijk voor Fryslân maar heeft het niet makkelijk. De medewerking van het ministerie, onder meer bij de verbinding tussen Kornwerderzand en Harlingen, is voor ons belangrijk geweest. Ook de quick-wins in verbeteringen van treinverbindingen, zoals tussen Harlingen en Leeuwarden hebben we te danken aan een goede samenwerking tussen het ministerie, de provincie en de gemeenten.”

 

Duurzaamheid veilig
Staatssecretaris Huizinga installeerde eerder deze week de Deltacommissaris die uitvoering gaat geven aan de Deltawet. Huizinga: ,,57 jaar na de watersnoodramp is de veiligheid van ons land absoluut geen vanzelfsprekendheid. De Deltawet legt de basis om ons land  ook over 100 jaar veilig en bewoonbaar te houden.”

Labels
Tineke Huizinga
Verkeer & Vervoer
Verkiezingen

« Terug

Nieuwsarchief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden