Drie nieuwe ministeries voor ChristenUnie

Banner bewindsliedendinsdag 23 februari 2010 15:47

Tineke Huizinga wordt minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. André Rouvoet wordt behalve minister van Jeugd en Gezin ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. En Eimert van Middelkoop wordt behalve minister van Defensie ook minister van Wonen, Wijken en Integratie. De verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer zullen worden gehouden op woensdag 9 juni.

Dat heeft demissionair minister-president Balkenende vanmiddag bekendgemaakt. 
Na consultatie van haar adviseurs en de fractievoorzitters in de Tweede Kamer heeft Hare Majesteit de Koningin besloten geen informateur aan te stellen voor de vorming van een nieuw, missionair kabinet. Zij heeft op hun verzoek ontslag verleend aan alle bewindslieden van PvdA-huize. Hun portefeuilles worden overgenomen door de huidige bewindslieden van ChristenUnie en CDA. Omdat er geen tijdelijke missionair kabinet ('Balkenende V') gevormd wordt, kunnen er geen nieuwe, tijdelijke bewindspersonen worden aangesteld. Het demissionaire kabinet zal in overleg met het parlement beslissen welke onderwerpen nog wel inhoudelijk behandeld kunnen worden, en welke moeten blijven liggen voor een nieuw kabinet.

Verantwoordelijkheid
,,De ChristenUnie laat opnieuw zien dat zij niet wegloopt voor zware verantwoordelijkheid,'' reageert fractievoorzitter Arie Slob op de tijdelijke benoemingen van zijn partijgenoten Huizinga, Rouvoet en Van Middelkoop. ,,Stabiliteit, bereidheid om zware taken te dragen in moeilijke tijden: dat kenmerkt de politieke stijl en sterkte van onze partij. Het is een situatie die we niet gezocht hebben maar waar we zeker ook niet voor weglopen.''

 

 

Labels
André Rouvoet
Defensie
Eimert van Middelkoop
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Drie nieuwe ministeries voor ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden