11 Redenen waarom nr 11 voor de CU kiest!

dinsdag 08 juni 2010 16:48

De campagne zit er bijna op. Vaak kreeg ik de vraag: je voert geen voorkeurscampagne, wil je eigenlijk dat ik op je stem? Antwoord: natuurlijk! Ook een stem op nummer 11 van de kandidatenlijst gaat naar de ChristenUnie! Het is de club waar ik me -met een onderbreking van 2 jaar- al sinds 2000 voor heb ingezet. Waarom? 11 redenen.

Ik heb gekozen voor de ChristenUnie omdat:

1. de CU constructieve politiek bedrijft. We komen met oplossingen, niet met klaagzangen. Daarom scoort de ChristenUnie standaard hoog in het aantal aangenomen moties en amendementen in de Kamer.

2. de CU vanuit haar vaste waarden vaak met vernieuwende oplossingen voor de troepen uitloopt: onze voorstellen worden vaak na jaren door anderen overgenomen (zie deze analyse van Herman Vuijsje).

3. de CU zich niet opsluit in het verleden maar een toekomstgericht verhaal heeft waar de hele samenleving wat aan heeft. Daarom komen we uit de CPB-berekeningen als een partij met lef, die meer bezuinigt dan links, en meer hervormt dan rechts.

4. de CU opkomt voor diegenen in de samenleving die zelf geen stem hebben: denk aan de opvang voor tienermoeders, uitstapprogramma's voor slachtoffers van mensenhandel, strijd tegen kinderarbeid

5. de CU een partij is die het christelijk geloof handen en voeten wil geven in de samenleving. Niet prekend langs de kant staan, maar handen uit de mouwen.

6. de CU economie en ecologie niet als tegenstelling ziet, maar met elkaar wil verbinden tot een duurzame economie

7. de CU niet met alle winden meewaait en kijkt welk standpunt het beste ligt bij de kiezer, maar vanuit vaste overtuigingen de windrichting probeert te beïnvloeden

8. de CU een christelijk-sociale visie op de samenleving heeft, die oog heeft voor het feit dat er meer is dan markt versus overheid, en staat versus individu. Mensen leven in verbanden waarvoor ze zich verantwoordelijk voelen. Daarmee heeft de CU een meer realistische visie op de samenleving dan liberale en sociaal-democratische stromingen.

9. de CU betrouwbare politici heeft. Broodnodig om in de politiek te kunnen samenwerken.

10. de CU het lef heeft om standpunten waarvoor weinig draagvlak meer bestaat zoals rond de bescherming van het leven, zondagsrust of verkrijgbaarheid van drugs toch op de agenda te blijven zetten.

11. de CU niet kiest voor het eigenbelang van een bepaalde kiezersgroep, maar staat voor het algemeen belang

Er zijn zoveel meer redenen om voor de CU te kiezen. Zie ons programma. Dit is een greep uit de redenen voor mij om bij de partij te zitten. Volgens de huidige peilingen gaat het mij niet lukken dit keer. Met een stem op mij kun je wel je steun voor mijn kandidatuur tot uitdrukking brengen.

vriendelijke groet,

Reinier Koppelaar

 

Ga naar mijn website www.reinierkoppelaar.nl

 

Labels
Reinier Koppelaar

« Terug

Reacties op '11 Redenen waarom nr 11 voor de CU kiest!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > juni

Geen berichten gevonden