Op weg naar de Dominicaanse Republiek

Fractieblog-esmemaandag 06 december 2010 10:45

Vandaag vertrek ik met een groep vrouwen naar de Dominicaanse Republiek om met het werk van de christelijke kindsponsororganisatie Compassion kennis te maken. De bedoeling is om de impact van de Compassion-programma's voor vrouwen en baby' s, studenten en kinderen met eigen ogen te zien. Deze steun aan vrouwen en kinderen is hard nodig in een land waar de verschillen tussen rijk en arm erg groot zijn, en vrouwen in de ogen van een man vaak enkel een seksobject is.

Er staat onder meer een uitwisselingsprogramma gepland met vrouwen uit het Child Survival Programma (CSP). Dit programma richt zich op de hulp aan zwangere vrouwen, baby's en kinderen van 0 tot 5 jaar. Compassion begeleidt de moeders en kinderen medisch en geeft training over o.a. hygiëne en opvoeding. Ook zal ik vrouwen ontmoeten die met hulp van Compassion een eigen bedrijf zijn gestart of andere inkomensgenerende activiteiten hebben en in gesprek gaan met een aantal vrouwelijke universitaire studenten die via de organisatie worden gesponsord. Het Leadership Development Program (LDP) biedt studenten de kans een universitaire studie aan een gerenommeerde universiteit te volgen. Naast de studie krijgen zij aanvullende training op het gebied van karakterontwikkeling, sociale groei en geestelijke vorming.

Een van de hoogtepunten tijdens de reis zal waarschijnlijk de ontmoeting met mijn sponsorkind Enrrique zijn. Enrrique is een van de bijna 44.000 kinderen die in de Dominicaanse Republiek via Compassion worden geholpen. Door de sponsoring krijgt Enrrique onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en geestelijke vorming.

Mijn kinderen hebben uit hun speelgoed wat moois uitgezocht om aan Enrrique te geven: een mooie ‘hotwheel’ en een leuke knuffel.

Compassion is een van de grootste christelijke kindsponsororganisaties ter wereld. Ook in Nederland groeit de organisatie hard aan bekendheid en het aantal sponsors. Wereldwijd worden op dit moment meer dan 1,2 miljoen kinderen die in armoede leven gesponsord, waarvan zo'n 26.500 vanuit Nederland. Er worden meer dan 2.000 universitaire studenten gesponsord, waarvan 100 via Compassion Nederland. Compassion is actief in 26 ontwikkelingslanden en werkt daar alleen door lokale kerken.

Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl.

Esmé Wiegman - Van Meppelen-Scheppink

Labels
Esmé Wiegman
fractieblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Nieuwsarchief > 2010 > december

Geen berichten gevonden