ChristenUnie zamelt geld in voor het Glazen Huis

3FM-Serious-Requestwoensdag 08 december 2010 19:40

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind gaat onder zijn collega’s in de Tweede Kamer een inzamelingsactie houden voor de Serious Request-actie van radio 3fm, het Rode Kruis en Stop Aids Now. Hij neemt dit stokje over van zijn oud-ChristenUnie-collega Ed Anker die in 2007 is begonnen met de inzamelingsactie onder Kamerleden. In de week voor kerst zal Voordewind de opbrengst overhandigen aan dj’s van het Glazen Huis: ,,Zes dagen vasten voor het goede doel maakt grote indruk op mij. Aandacht voor de stille slachtoffers van aids verdient alle steun die mogelijk is.”

Voordewind heeft twee jaar geld vrijgemaakt voor projecten die aidswezen opvangen, onderwijs geven en in hun dagelijks onderhoud voorzien.

Voordewind roept via schriftelijke vragen het kabinet op ook een bijdrage te leveren aan de Serious Request-actie van 3fm, het Rode Kruis en Stop Aids Now. Voordewind: ,,Het grote succes van het Glazen Huis laat zien dat ontwikkelingshulp onder de bevolking leeft. Door de transparante wijze van werken weten we dat Serious Request ook echt werkt. Laten we met z’n allen, kabinet én bevolking een succes maken van het Glazen Huis.”

Vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over de Serious Request-actie van 3FM, het Rode Kruis en Stop Aids Now.

  1. Bent u bekend met de komende Glazen Huis-actie in Eindhoven van 3FM, het Rode Kruis en Stop Aids Now, met als doel om een toekomst te geven aan aidswezen in Afrika?
  2. Bent u met mij van mening dat het initiatief aansluit bij de kabinetsvisie dat particulier initiatief en het bedrijfsleven meer betrokken moeten zijn bij en moeten bijdragen aan ontwikkelingshulp?
  3. Bent u bereid om namens het kabinet toe te zeggen om, net als in voorgaande jaren, een ‘substantiële bijdrage’ aan deze publieksactie toe te zeggen?
Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie zamelt geld in voor het Glazen Huis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > december

Geen berichten gevonden