ChristenUnie houdt grote zorgen over opslag vingerafdrukken

paspoort_blauw28-04-2011 10:20 28-04-2011 10:20

De ChristenUnie is blij dat minister Donner de opslag van vingerafdrukken in het biometrisch paspoort heeft stilgezet. Wel heeft Tweede Kamerlid Cynthia Ortega haar zorgen geuit over het vervolg van deze maatregel: “Dit neemt mijn zorgen op het gebied van privacy en de beveiliging van deze gegevens niet weg. Niet alleen de landelijke maar ook alle gemeentelijke opslag wordt gestaakt. Ik wil graag van de minister weten wat er gaat gebeuren met de zes miljoen vingerafdrukken die burgers al hebben afgegeven.”

In het debat over de opslag van vingerafdrukken heeft de minister aangegeven de procedure slechts tijdelijk te willen stoppen. Als de technologie zover is dat de privacy en veiligheid gegarandeerd kan worden wil de minister de opslag hervatten. Ortega: “Georganiseerde misdaad die het gemunt heeft op deze biometrische gegevens worden ook steeds slimmer. We moeten er dan ook voor waken geen wapenwedloop te creëren.”

De ChristenUnie wil een nieuw weegpunt op het moment dat de minister besluit dat de technologie ver genoeg is om de opslag van vingerafdrukken te hervatten.

Labels
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden