Voordewind: stop handel landen met doodstraf voor bekering

Joel Voordewind_Ruben Timman_top2dinsdag 14 juni 2011 16:57

De ChristenUnie zal tijdens het debat over mensenrechten en godsdienstvrijheid de Minister van Buitenlandse Zaken vragen om te stoppen met het faciliteren van handel met landen die de doodstraf hanteren voor afvalligheid, blasfemie, overspel en homoseksualiteit. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: “Het is volstrekt ongeloofwaardig dat Nederland enerzijds actief handelsmissies naar bijvoorbeeld Saudi Arabië, Jemen of Mauritanië faciliteert maar anderzijds bij die landen pleit voor het afschaffen van dergelijke middeleeuwse straffen. Als Nederlandse bedrijven zelf handel willen drijven in en met deze landen kunnen ze dat ook prima zonder de hulp van de Nederlandse overheid”.

In 2007 heeft Voordewind al met succes gepleit voor het stoppen van faciliteren van handelsmissies naar Iran. Nu wil het Kamerlid hetzelfde voor landen die de doodstraf hanteren voor bekering tot het christendom.

Het mensenrechten en godsdienstvrijheid debat is een lang gekoesterde wens van de ChristenUnie. De partij zal naast dit onderwerp expliciet de aandacht vragen voor de Assyrische christen in Irak, de 250 miljoen onderdrukte Dalits en de link tussen de NAVO en kinderarbeid in Afghanistan.

Labels
Buitenlands beleid
Godsdienst en mensenrechten
Godsdienstvrijheid
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden