ChristenUnie roept opnieuw op tot vrijlating Soedanese vrouw

1403589450Meriam-sudanwoensdag 25 juni 2014 11:37

Een Kamermeerderheid steunt het verzoek van de ChristenUnie aan Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken om opnieuw de Soedanese ambassadeur op het matje te roepen om er bij de Soedanese regering op aan te dringen Meriam Ibrahim vrij te laten. Kamerlid Voordewind: ,,Helaas is de Soedanese vrouw de dag na haar vrijlating alweer opgepakt omdat ze samen met haar gezin het land wilde verlaten. Ook Soedan moet de fundamentele rechten van de mens, waaronder de godsdienstvrijheid, respecteren. De ChristenUnie hoopt op een spoedige oplossing zodat Meriam samen met haar familie elders een veilig bestaan kan opbouwen.’’

Gisteren kwam het bericht naar buiten dat Meriam kort naar haar vrijlating weer is opgepakt. Maandag had een Soedanese rechtbank de vrijlating van de vrouw bevolen. Daarna werd ze overgebracht naar een geheime locatie. Toen Meriam samen met haar gezin het land wilde verlaten is zij weer opgepakt.

De Kamer heeft minister Timmermans gevraagd op welke grond Meriam gearresteerd is.  Daarnaast werd er gevraagd  aan de minister of hij mogelijkheden ziet om de internationale druk op de Soedanese regering op te voeren.

Voordewind heeft aangedrongen op een vrijgeleide voor de vrouw, zodat ze Soedan kan verlaten. Wat hem betreft kan ze dan naar Europa of zelfs naar Nederland komen.

Labels
Buitenlands beleid
Godsdienstvrijheid
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie roept opnieuw op tot vrijlating Soedanese vrouw'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > juni

Geen berichten gevonden