Terugblik: Joël Voordewind in Noord-Irak (foto's)

grootwoensdag 27 augustus 2014 15:04

Vorige week verbleef ChristenUnie Kamerlid Joël Voordewind in het noorden van Irak, om daar met eigen ogen te bekijken of de vluchtelingen voldoende hulp krijgen en of de toegezegde hulp hen ook bereikt.

Zijn bevindingen heeft hij bij terugkomst gedeeld met minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA). Ter plekke heeft Voordewind gesproken met verschillende hulporganisaties, vluchtelingen, patriarchen en vertegenwoordigers uit het Koerdische parlement.

Bij terugkomst vertelde hij meer over zijn reis aan tafel bij Knevel en van de Brink. Die uitzending is hier terug te zien:

Gerelateerde nieuwsberichten vanuit Irak:

Foto's
(eerste vier foto's door Ruben Timman / www.nowords.nl)

Kerk in Erbil, Noord-Irak. Overal wonen de vluchtelingen, in en rond deze kerk. Zoals hier onder het altaar.

In dit kamp wonen honderden gezinnen, afkomstig uit de vlakte van Ninevé, en de christelijke steden Mosul en Qaraqos. Op de vlucht voor ISIS.

Voordewind ontmoet in Erbil een delegatie van Oosterse katholieke en orthodoxe patriarchen die de vluchtelingen hebben bezocht.

Waad Gerallah Bashir (1968). Christen, gevlucht en alleen. "In het tenten kamp waar we hem troffen had hij geen tent. Een tasje met wat bezittingen, meer had hij niet."

Labels
Godsdienst en mensenrechten
Joël Voordewind
Tweede Kamer
Vluchtelingen

« Terug

Reacties op 'Terugblik: Joël Voordewind in Noord-Irak (foto's)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.