Appel op EU- en kerkelijke leiders om nog meer in actie te komen voor Asia Bibi

vlaggen tourdonderdag 16 oktober 2014 17:29

Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Bas Belder (ChristenUnie-SGP) hebben geschokt gereageerd op het nieuws uit Pakistan dat de rechtbank in Lahore de doodstraf van Asia Bibi heeft bevestigd. Beide Europarlementariërs gaan een appèl doen op de EU-buitenlandcoördinator, de voorzitter van de EU-commissie, de voorzitter van het EP en op Paus Franciscus om nog meer in actie te komen en Asia Bibi vrij te krijgen.

Van Dalen: ,,Ik betreur en veroordeel deze laffe uitspraak van de Pakistaanse rechters. Het is verschrikkelijk dat ze niet de moed hebben gehad om deze jonge vrouw en moeder van vijf kinderen vrij te spreken. Asia Bibi zit al vijf jaar onschuldig in een dodencel. Ze moet daar nu uit.''

 

Belder: ,,Helaas hebben de Pakistaanse rechters toegegeven aan de druk van de Islamisten en uit angst voor eigen leven deze moedige en onschuldige vrouw niet vrijgesproken. Het toont aan dat de Pakistaanse blasfemiewetgeving een dodelijke valstrik is geworden waar onschuldige mensen aan ten prooi vallen.''


Asia Bibi is een jonge vrouw die in 2009 door buren van blasfemie is beschuldigd. Ze heeft deze beschuldiging altijd ontkend. In 2010 is ze echter door een lokale rechter veroordeeld tot de dood door ophanging. Deze veroordeling is nu door de rechtbank in Lahore bekrachtigd.

De advocaten van Bibi hebben dertig dagen de tijd om tegen de beslissing in beroep te gaan bij het Pakistaanse gerechtshof.

Labels
Eurofractie
Europese Verkiezingen
Godsdienst en mensenrechten
Godsdienstvrijheid

« Terug

Reacties op 'Appel op EU- en kerkelijke leiders om nog meer in actie te komen voor Asia Bibi'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 15-01-2015 04:39
Maar deze Colt GMT + Imitatie Horloges verschilt niet alleen door de functionaliteit en robuustheid. Het Breitling Replica heeft ook Breitling heeft een sportief, elegant en eigentijds design. Bijvoorbeeld, de bezel is ingericht cijfers en per uur index gemarkeerd, onderstreept door het contrast tussen gepolijst en satijn nabewerken oppervlakken. De wijzerplaat speelt de dynamiek met grote getroffen Arabische cijfers en een inrichting van concentrische lijnen.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014 > oktober