Join hands for climate change!

co223-11-2016 10:51 23-11-2016 10:51

Bijdrage van Peter van Dalen, debat uitkomsten klimaattop Marrakesh

He´s got the whole world in his hands. Dat lied gaat over God die de wereld in Zijn hand houdt. Hij heeft ons de verantwoordelijkheid gegeven om goed voor zijn Schepping te zorgen. Ik hoop en bid dat aankomend president Trump dat ook nadrukkelijk zal beseffen.

Op de klimaattop hebben de landen de doelen van het klimaatakkoord van Parijs herhaald en elkaar opgeroepen tot concrete actie. In Marrakesh liet ook het bedrijfsleven van zich horen. Het is hoopgevend om te zien dat bedrijven, ook in de USA, het voortouw willen nemen. Dat duurzaam ondernemen steeds vanzelfsprekender wordt.

 

Die concrete actie moet wat mij betreft ook plaatsvinden in sectoren die buiten Parijs zijn gelaten. De internationale scheepvaart en luchtvaart moeten echt hun steentje bijdragen. De luchtvaart heeft in Montreal dit jaar een eerste stap gezet, maar méér is nodig. De internationale scheepvaart werkt aan schonere motoren, maar harde reductie-doelstellingen blijven uit. Het bedrijfsleven en de overheden moeten in deze sectoren laten zien dat ze klimaatverandering serieus nemen.

 

Want als we de klimaatverandering en de gevolgen daarvan echt willen aanpakken hebben we de inzet van iedereen nodig!

Let´s all join hands!

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari