Veiligheid op nummer 1, ook in EU

Beveiligde parkeervrijdag 02 december 2016 22:37

ROTTERDAM 2 december 2016 - Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) bezocht vandaag de beveiligde parkeerplaats voor vrachtwagens in de Waalhaven, Rotterdam. Hij was daar op uitnodiging van ondernemer Ton Barten, die diverse beveiligde parkeerplaatsen rond het havengebied beheert.

Van Dalen is enthousiast over de parkeerplaats: ´Veiligheid van de chauffeur staat voor mij op nummer 1. Dat moet voor de EU ook zo zijn.´

In het Europees Parlement diende Van Dalen een voorstel in om geld vrij te maken voor de beveiliging van parkeerplaatsen. Europa moet wat hem betreft bijspringen op plekken waar de veiligheid van de chauffeur onvoldoende gewaarborgd is. Van Dalen: ´Toen ik dit voorstel indiende was de situatie in Calais nog dramatisch. Maar ook op andere plekken in Europa, bijvoorbeeld in Nederland rond Eindhoven, is de chauffeursveiligheid nog lang niet altijd op orde.´

Het Europees geld wat Van Dalen los wist te peuteren is wat hem betreft niet bedoeld om de concurrentie aan te gaan met bestaande private parkeerplaatsen. Van Dalen: ´Ik heb contact met de Europese Commissie over verdere invulling. Wat mij betreft wordt het geld gebruikt voor het upgraden van het veiligheidsniveau van bestaande openbare parkeerplaatsen.´ Ook kan volgens Van Dalen het geld worden gebruikt om in te springen in situaties waar de markt niet voorziet, zoals in de buurt van Calais.

Het geld voor beveiligde parkeerplaatsen is nu als proefproject opgenomen in de Europese begroting voor 2017. Als de resultaten goed zijn, kan dit op termijn omgezet worden in een vaste post op de begroting.

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari