Laurens Wijmenga nieuwe medewerker WI

laurens wijmenga16-12-2016 15:21 16-12-2016 15:21

Het Wetenschappelijk Instituut heeft er een nieuwe collega bij. Econoom Laurens Wijmenga komt het team versterken als wetenschappelijk medewerker. Zijn eerste project is een studie naar een christelijksociaal gezinsbeleid.

Wie is Laurens Wijmenga?

Ik ben getrouwd met Lieske en woon met onze twee zoontjes in Amersfoort. We zijn verbonden aan de Baptistengemeente Amersfoort en tevens van een missionaire buurtkerk in onze wijk. Naast het WI ben ik werkzaam als onderzoeker bij de rekenkamer Rotterdam, een organisatie die onderzoek doet naar het beleid van de gemeente Rotterdam en omliggende plaatsen. Na mijn studie economie in Utrecht heb ik eerder gewerkt als controller bij een energiebedrijf onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer.

En de ChristenUnie?

Sinds tien jaar ben ik actief lid van de ChristenUnie. Eerst bij Perspectief en vervolgens onder andere als fractieondersteuner en burgerraadslid bij de lokale fracties in Soest en Amersfoort. Tijdens de verkiezingscampagnes heb ik ‘gecanvast’ en posters geplakt. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heb ik, samen met twee andere leden, de campagne in Amersfoort geleid. Mooie ervaringen waren onder andere een drukbezochte multiculturele bijeenkomst over christelijke politiek en natuurlijk de uitslag: de ChristenUnie ging van drie naar vijf zetels in de Amersfoortse gemeenteraad en kwam weer in het college!  

Maar waarom ChristenUnie? 

Ik respecteer dat christenen verschillende keuzes maken in de politiek. Zelf wil ik mijn politieke denken baseren op de Bijbel en herken mij in de grondslag van de ChristenUnie. Daarnaast voel ik mij bijzonder thuis binnen de partij: de sfeer is positief en respectvol. 

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?

Om te beginnen: de Bijbel en de persoon van Jezus. Ik ben zelf politiek actief geworden nadat ik een erg handzaam (en waarschijnlijk voor velen onbekend) boekje heb gelezen getiteld ‘Back to Basics, the anatomy of a slogan’ van David Porter, een christen en parlementslid in Groot-Brittannië. Een boekje dat is geschreven naar aanleiding van de desastreus verlopen ‘back to basics’ campagne van John Major in Engeland. De belangrijkste boodschap van het boek is dat burgers een overheid wensen die ‘normen en waarden’ verkondigt, zo lang die boodschap werkelijk authentiek is. Het boek bevat een zeer leesbare samenvatting van het christelijk denken over politiek. Aan het Wetenschappelijk Instituut bezig gaan met deze waardevolle christelijk politieke denktraditie is een droom die ik al jaren koester!

« Terug

Nieuwsarchief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari