Schriftelijke vragen Joël Voordewind over de betalingen aan veroordeelde Palestijnse terroristen of hun nabestaanden

maandag 10 juli 2017

Schriftelijke vragen ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind aan de minister van Buitenlandse Zaken

Onderwerp:         De betalingen aan veroordeelde Palestijnse terroristen of hun nabestaanden

Kamerstuk:         2017Z10187

Datum:                10 juli 2017

Vraag 1

Bent u op de hoogte van de uitspraken van de Palestijnse president Abbas waarin hij zweert de betalingen aan veroordeelde Palestijnse terroristen of hun nabestaanden nooit te zullen stoppen? 1)

Vraag 2

Hoe beoordeelt u deze uitspraak?

Vraag 3

Bent u bereid hem aan te spreken op het in stand houden van de perverse prikkel in dit beloningsysteem, waarbij veroordeelde terroristen of hun nabestaanden meer geld ontvangen naarmate zij meer slachtoffers hebben gemaakt?

Vraag 4

Deelt u de mening dat de maatregel om de salarissen niet meer formeel door de Palestijnse Autoriteit uit te laten betalen maar door de PLO onvoldoende en slechts een cosmetische maatregel is, zeker in het licht van Abbas» recente uitspraak?

Vraag 5

Bent u het eens met de uitspraken van uw Amerikaanse collega Tillerson dat de betalingen absoluut moeten stoppen en dat deze onacceptabel zijn? 2)

Vraag 6

Nu blijkt dat de Palestijnse president niet van plan is deze betalingen te stoppen, bent u dan bereid de Nederlandse steun aan de Palestijnse Autoriteit te verminderen met het bedrag dat zij hieraan uitgeeft? Zo nee, waarom niet?

1) http://www.palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=21459

2) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/231001

Voor meer informatie: www.tweedekamer.nl 

« Terug