Bijdrage debat over de mislukte ondertekening van het milieuplan voor de vervoerssector

27-03-2008 13:06 27-03-2008 13:06

De heer Cramer (ChristenUnie): Voorzitter. Dit debat is aangevraagd naar aanleiding van de meeting van gisteren. Sommige partijen ondersteunen dat verzoek van harte. Dat betekent dus: met plezier. Dat geldt niet voor mij. Ik vind het eigenlijk wel beschamend dat bestuurders op deze manier onenigheid etaleren. Ik vind het helemaal niet erg als er serieuze, stevige discussies zijn waarin bestuurders elkaar de oren wassen op het moment dat zij bezig zijn met beleidsvorming. Maar kom naar buiten toe met mogelijke oplossingen! Dan hadden wij niet op dit late tijdstip nog te hoeven "spoeddebatteren" en kan ik nog op tijd mijn trein halen en naar huis gaan.

De ChristenUnie gaat ervan uit dat deze interne discussie één prachtig product gaat opleveren dat de start van rekeningrijden nog deze regeerperiode stevig en onomkeerbaar in gang zal zetten. Inderdaad, collega Koopmans refereerde er ook aan, ik ben in buitengewoon gespannen afwachting van de mei-brief op basis van de motie-Cramer. Dat is voor ons een spannend moment. Verstoor dat feestje nu alstublieft niet, minister Eurlings en staatssecretaris De Jager!

Tweede termijn

De heer Cramer (ChristenUnie):

Voorzitter. De eensgezindheid van vanavond had gisteren getoond moeten worden. Ik kan het niet nalaten om dit te zeggen. Ik vind het jammer van gisteren en ik vind het jammer van dit debat. Deze avond had beter besteed kunnen worden om ervoor te zorgen dat de 1-meibrief ook op 1 mei komt.

Bron: ongecorrigeerd verslag

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari