Roel Kuiper vertrekt bij WI

_MG_9278 foto Roel Kuiper30-06-2008 10:00 30-06-2008 10:00

Anderhalf jaar stond Roel Kuiper als ad interim directeur aan het hoofd van het Wetenschappelijk Instituut (WI) van de ChristenUnie. Eerder al was hij fulltime directeur. Met de komst van Gert Jan Segers in juli als nieuwe directeur, is het tijd om terug te blikken. Voorzitter van het Curatorium van het WI, Jan Westert, kijkt terug op een vruchtbare tijd. "Maar voor we het weten, staat hij als partij-ideoloog weer in ons midden."

Als je van Roel Kuiper één dag vraagt, krijg je er meestal twee-in-een. Roel Kuiper was gedurende anderhalf jaar weer terug bij het WI van de ChristenUnie. Een dag in de week stimuleerde, coördineerde en enthousiasmeerde hij de WI-medewerkers. Bovendien leverde hij en passant ook inhoudelijk een stevige bijdrage. Bijvoorbeeld met ‘Frisse Lucht', een serie essays over de ChristenUnie en het kabinetsbeleid.

Afscheid?
Het curatorium van het Wetenschappelijk Instituut is blij dat hij de afgelopen jaren sturing wilde geven aan het WI. Zijn opvolger Gert Jan Segers kan zo een frisse start maken. Met hem zit er weer een volledig bemande club bij het WI. We hopen dan met meer kracht voort te kunnen bouwen op het werk van Roel.

Afscheid van Roel? Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken. Hij is zo verweven met het denkwerk van de ChristenUnie, dat hij vanzelf weer opduikt. We nemen alleen maar afscheid van hem als directeur. Voor we het weten, staat hij als partij-ideoloog weer in ons midden. We zijn hem dankbaar voor deze bijdrage aan het WI, op naar de volgende!

Jan Westert, voorzitter Curatorium WI.

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari