ChristenUnie treedt toe tot college Rijssen-Holten

Ben Wolterink (gemeentehuis)donderdag 26 juni 2008 07:00

Op uitdrukkelijk verzoek van CDA, PvdA en Gemeentebelang treedt de ChristenUnie in Rijssen-Holten toe tot het college van B&W. De ChristenUnie heeft ingestemd met het verzoek van de coalitiepartijen om daarmee bij te dragen aan het tot stand brengen van betere verhoudingen in het bestuur van Rijssen-Holten. Mr. Ben Wolterink (59 jaar) wordt voorgedragen om als wethouder namens de ChristenUnie plaatsnemen in het college van B&W. Het gaat hierbij om een volledige zetel met een volwaardig takenpakket.

Het verzoek van de coalitiepartijen kwam medio mei 2008.  De ChristenUnie heeft dit verzoek serieus in overweging genomen, en samen met de coalitiepartijen kwamen zij tot de conclusie dat toetreden tot het college goed is voor de bestuurbaarheid van de gemeente Rijssen-Holten.

Met de coalitiepartijen is afgesproken, dat de ChristenUnie nog punten kan inbrengen. Het zullen punten zijn die invulling geven aan onderdelen van haar verkiezingsprogramma. Gedacht kan worden aan het realiseren van een centrum voor jeugd en gezin, het monumentenbeleid, en een regeling voor mantelzorgvoorzieningen in bestemmingsplannen (ook in het buitengebied). Ze vraagt het college om het begrip 'millenniumgemeente' verder vorm te geven.

Na de vakantieperiode zal bekend worden wanneer de raad de voordracht zal behandelen.


In de pers:
Reformatorisch Dagblad: CU in college Rijssen-Holten

Reformatorisch Dagblad: Rijssen heft verbetercommissie op

TC Tubantia: Alsnog wethouder ChristenUnie

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari