Gert-Jan Segers nieuwe directeur WI

Gert-Jan Segersmaandag 30 juni 2008 10:53

Gert-Jan Segers is per 1 juli de nieuwe directeur van het Wetenschappelijk Instituut (WI) van de ChristenUnie. Segers wil zich de komende periode onder andere toeleggen op een publicatie over de positie van de islam in Nederland. "De ChristenUnie is op het terrein van integratie geen voortrekker geweest en we moeten er wel eentje worden.", aldus Segers. Gert-Jan Segers is de opvolger van Roel Kuiper, die anderhalf jaar directeur a.i. was van het WI.

De 38-jarige Gert-Jan Segers was eerder werkzaam als fractiemedewerker voor de RPF, journalist bij EO Radio 1 en coordinator van een christelijk studie- en toerustingscentrum in Egypte. Hij heeft net een studiejaar in de Verenigde Staten achter de rug waarin hij zich heeft gericht op de verhouding tussen de Islam en het Westen. Segers ziet uit naar zijn eerste WI-project: "De ChristenUnie heeft echt iets toe te voegen aan het islam-debat. Tussen secularisten en theocraten, naïvisten en verlichtingsfundi's hebben we een unieke positie. Wij laten zien dat je om de scheiding tussen kerk en staat in stand te houden religie niet uit het publieke leven hoeft te bannen."

Verder is het volgens Segers cruciaal dat juist in een tijd van kabinetsdeelname de ChristenUnie haar gedachtengoed verder ontwikkelt. "Ik wil graag met het WI-team, het groeiend aantal donateurs en het enorme potentieel van jonge, hoger opgeleide christenen nadenken en debateren over de vraag waar het in de christelijke politiek nu echt op aankomt."

 

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari