Gert-Jan Segers in panel radio 5

Zendmast0118-07-2008 10:36 18-07-2008 10:36

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat Gert Jan Segers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut, na de zomer deel zal gaan uitmaken van het vaste panel van het zaterdagavondprogramma "Deze Week" op radio 5. Wekelijks laten drie leden van het panel hun licht schijnen over de actualiteit op kerkelijk en maatschappelijk gebied, onder leiding van Andries Knevel. Vanaf 20 september is het programma wekelijks te beluisteren op radio 5.

HILVERSUM - De Evangelische Omroep (EO) start na de zomer met een nieuw panel voor het zaterdagavondprogramma "Deze Week" op radio 5.

Het panel bestaat uit dr. J. Hoek (hoogleraar aan de Theologische Universiteit Kampen en predikant in Veenendaal), G. J. Segers (directeur wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie), ds. Arenda Haasnoot (vicevoorzitter Protestantse Kerk in Nederland), H. Medema (uitgever), ds. W. Smouter (predikant Nederlands gereformeerde kerk Apeldoorn) en K. van Bekkum (adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad).

Andries Knevel was vaste invaller voor gespreksleider Ad de Boer, maar vanaf 20 september neemt Knevel die rol volledig over. Nog steeds zijn elke uitzending drie leden aanwezig, maar wie dat zijn, wisselt per week. De EO kijkt naar de onderwerpen die worden besproken en welke personen daar het beste bij passen.

De omroep neemt zaterdagavond afscheid van alle huidige panelleden. Dat zijn prof. dr. W. J. Ouweneel, drs. P. van Kampen en dr. ir. J. van der Graaf. Van der Graaf, oud-secretaris van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk Nederland, was sinds de start van het radioprogramma in 1979 panellid.

In het programma bespreekt het forum de actualiteit op kerkelijk en maatschappelijk gebied. Vorig jaar nam het panel al afscheid van CU'er E. van Middelkoop, omdat hij toen minster van Defensie werd.

Van der Graaf blikt in de nieuwste Visie, het omroepblad van de EO, terug op zijn jarenlange deelname aan het panel. „Ik hoorde van veel mensen dat op zaterdagavond de televisie niet aanging, maar ze op radio 5 afstemden. Overigens heeft een deel van de luisteraars geen televisie. Ik houd niet zo van de typeringen, maar de achterban is voor een belangrijk deel uit de bevindelijk reformatorische hoek afkomstig."

Vanaf volgende week zaterdagavond zendt de EO de serie "Allemaal gereformeerden" uit. In dit achtdelige programma praat Knevel met „kopstukken" uit diverse kerken. Zo staan er afleveringen gepland met drs. I. A. Kole (Gereformeerde Gemeenten), dr. W. van Vlastuin (Hersteld Hervormde Kerk), B. J. van Vreeswijk (Gereformeerde Gemeenten in Nederland) en drs. P. A. Zevenbergen (Oud Gereformeerde Gemeenten).

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari