Voor een eerlijke en schone transportsector

woensdag 03 september 2008 12:27

Het vrachtvervoer moet vrij, eerlijk en schoon worden. Daar werken we hard aan in het Europees Parlement. Eerder dit jaar is het einde van de cabotagebeperkingen in zicht gekomen. Cabotage, het vervoeren van goederen in derde landen, zal vanaf 2014 helemaal vrij zijn. Volgens Hans Blokland is dit een goede stap.

Het Europees Parlement bespreekt deze week een rapport over vrachttransport in Europa (het rapport Cramer). Ook dit rapport draagt bij aan een vrijer, eerlijker en schoner transportsector. Terecht wijst de rapporteur er op dat stedelijke goederenlogistiek een specifieke aanpak nodig heeft. Het is van het grootste belang dat de Europese steden schoner worden.

Blokland is van mening dat geautomatiseerde snelheidaanpassing in steden daarvoor een uitstekend middel. Hij hoopt dat de Commissie maatregelen zal ondersteunen en voorstellen die er voor zorgen dat het vrachtvervoer in de steden niet constant hoeft af te remmen en op te trekken om zo het vrachtvervoer sneller en schoner te maken.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari