Stemverklaring van Bas Belder

Foto bij begrotingdonderdag 23 oktober 2008 15:24

De stemverklaring heeft betrekking op de begroting 2009.

MdV,

Verslag Haug krijgt mijn steun niet omdat het Europees Parlement vraagt om meer uit te geven. Ik steun de nieuwe prioriteiten op het gebied van klimaatverandering en energie. Het is goed dat veel amendementen beogen deze prioriteiten beter in de begroting tot uitdrukking te brengen. Maar dat betekent ook dat we moeten aangeven op welke terreinen we willen besnoeien. Dat vind ik niet terug in dit standpunt van het Parlement.

Verder wil ik mij uitspreken voor evenwichtige steun aan regeringen in het Midden-Oosten. Bij de steun aan de Palestijnse autoriteit is dit een punt dat blijvend aandacht behoeft. Het ter beschikking stellen van hulpgeld is wel op zijn plaats omdat premier Fayad naar het zich nu laat aanzien een koers vaart die onze steun verdient.

Tot slot is het terecht dat de Europese Unie extra voedselhulp wil geven aan arme landen vanwege de sterk gestegen voedselprijzen. Ik ben het eens met de rapporteur dat de financiering daarvan niet uit het budget voor de Europese landbouw behoort te komen maar uit het budget voor extern beleid.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari