Herman Sietsma nieuwe hoofdredacteur DW

DWvrijdag 31 oktober 2008 15:35

DenkWijzer heeft een nieuwe hoofdredacteur. Zijn naam is Herman Sietsma, in het dagelijks leven werkzaam als algemeen directeur van de provincie Utrecht. Sietsma werkte in de jaren '70 voor het wetenschappelijk instituut van het GPV en was later ook lid van het curatorium van de stichting. Hij zal met ingang van het komend jaar elke DW van zich laten horen in een hoofdredactionele column.

Wat heb je met het WI en de ChristenUnie?

Ik heb van 1977-1979 gewerkt bij de Groen van Prinsterer Stichting als medewerker voor gemeenteraadsleden; in die tijd heb ik o.a. met Gert Schutte het Handboek Gemeentepolitek geschreven. In de jaren daarna heb ik deel uitgemaakt van het curatorium van deze stichting. Van 1990-2000 was ik voor GPV/RPF lid van de gemeenteraad van Ermelo, daarna had ik geen actieve functie meer in de partij.


Wat wil je bereiken met DenkWijzer?

De politiek is te vaak ondiep en schraal; veel politici beschouwen de politiek als een middel voor hun carrière, terwijl het juist een instrument zou moeten zijn om te komen tot afgewogen beleid overeenkomstig een zekere levensbeschouwing. Het zou fantastisch zijn als leden van de ChristenUnie zich onderscheiden door kennis van achtergronden van de eigen en andermans politieke overtuiging, daar kan Denkwijzer aan bijdragen.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben sinds 2000 secretaris en algemeen directeur van de provincie Utrecht, een organisatie waar een kleine 1000 medewerkers zich met zeer uiteenlopende taken bezighouden: van ruimtelijke ordening tot het aanleggen van wegen, van gebiedsontwikkeling tot jeugdzorg. Mijn baan bevat zowel aspecten van bestuursadvisering (aan gedeputeerde staten) als management (als eindverantwoordelijke voor de organisatie). Het is een verantwoordelijke en intensieve baan, middenin de drukke samenleving van de Randstad.

Mijn hobby's zijn staatsrecht/bestuurskunde, en verder wat ontspannen hardlopen, in het seizoen zeilen en verder muziek (kerkorgel/cello). Ook lees ik graag over leiderschap, het inspireren van groepen, geestelijke groei. Mijn vrouw en ik kregen 4 kinderen, inmiddels zijn er ook 3 kleinkinderen. Genoeg te doen, dus!.

 

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari