Frits Wester: 'Rouvoet kan een debat beinvloeden'

dinsdag 13 januari 2004 23:10

Politiek verslaggever Frits Wester maakt samen met Andries Knevel de balans op van het parlementaire werk in politiek Den Haag. De Fortuyn-revolutie lijkt uitgewoed.

“Er is een soort leiderschapscrisis. Grote mannen konden vroeger onplezierige maatregelen nemen. Zo’n leider hebben we nu niet,” zegt Wester. “Iedereen moet uitgroeien naar een goede positie. Ze hebben allemaal nieuwe rollen. Ze hebben ambitie. Waar groeien ze heen? Rouvoet heeft maar drie zetels, maar hij kan een debat beinvloeden. Net als Schutte vroeger. Hij doet het uitstekend. Er is een kopgroep van dertig kamerleden die altijd in de kijkerd lopen. Die kopgroep vormt zich nog steeds. Het is spannend te zien: Wie komt er boven drijven? Dat gebeurt in het debat en dus in de media."

Wester is gereformeerd opgevoed en heeft het geloof nooit als een last ervaren. Hij vindt dat er te veel gezeurd wordt over bijzaken door mensen die in hun jeugd gefrustreerd zijn geraakt.

Bij Barend, Van Dorp & Mulder nam Wester het op voor Henny Huisman. “Dat deed ik bewust. Er ontstond een sfeer contra Henny en zijn geloof. Daar mag je alles van vinden,. maar iemand hoeft zich daar niet uit ten treure voor te verantwoorden, vind ik,” zegt Wester. “Hij hoeft niet helemaal in de verdediging. Ik zie me als een gelovige. Ik heb op latere leeftijd belijdenis gedaan. Ik heb niet zoveel met de intstutionele kerk. Ik kom uit zo’n nest. Het automatisme van geloof en belijdenis doen had ik niet. Ik groeide in die dingen. Het blijft een eeuwige zoektocht.”

Aan zijn kinderen probeert Wester normen en waarden mee te geven. “Ik ga niet meer iedere zondag naar de kerk,” zegt hij. “Ik zie m’n kinderen wel te weinig, maar de relatie is wel goed.”

Wester is gereformeerd opgevoed en heeft het geloof nooit als een last ervaren. Hij vindt dat er te veel gezeurd wordt over bijzaken door mensen die in hun jeugd gefrustreerd zijn geraakt.

RTL-verslaggever over politiek en levensvragen

Bron: www.eo.nl/hetelfdeuur

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari