Februari 2008

vrijdag 22 februari 2008 10:20

Beste Bidders

Eind januari stuurde ik een uitgebreide gebedsbrief. Begin maart hoop ik u de volgende te sturen, want ik ben tijdelijk niet op kantoor. Hieronder treft u een gebedsoproep (de onderstreepte namen of teksten zijn hyperlinks die u op de bijbehorende webpagina brengen).

Voor komende tijd gaarne uw aandacht voor het spreken van de ChristenUnie politici. In het bijzonder denk ik aan zaterdagavond. Dan komen Arie Slob, onze fractievoorzitter in de Tweede Kamer en Rogier Havelaar, voorzitter van onze Jongerenorganisatie Perspectief, voor hun mening uit in een discussieprogramma dat BNN uitzendt voorafgaand aan de zeer omstreden pornofilm Deap Throat. Zelf ben ik ooit een keer voor de lokale TV geïnterviewd over een omstreden seksueel onderwerp; vrienden sprongen bij in de voorbede, genoeg om opnieuw te erkennen hoe behulpzaam gebed is. Let ook op Paulus, die zijn roeping om te spreken echt niet van de mensen had, maar tóch om steun van mensen vraagt: “Bid ... met aanhoudend bidden ... voor alle heiligen; ook voor mij, dat mij bij het openen van mijn mond het woord geschonken worde ...”. Weliswaar bracht Paulus in de eerste plaatst het Evangelie en doen wij aan politiek, de taken zijn dus anders, maar onze standpunten steunen op hetzelfde evangelie. Jezus werd dood en levend om de mens, het beeld van God, te redden. Daarom kunnen mensen niet als waardeloze acteurs laten gebruiken voor onterende genoegens. Het is aan Arie en Rogier om te bepalen wat ze in het publieke debat en voor de camera zullen zeggen en dat vraagt moed en wijsheid. Maar uw gebed steunt, bid dus met ons mee!

Efeziërs 6 vers 18-20
18 Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt; blijf waakzaam en bid voortdurend voor alle heiligen. 19 Bid ook voor mij, dat mij de juiste woorden gegeven worden wanneer ik verkondig, zodat ik met vrijmoedigheid het mysterie mag openbaren van het evangelie 20 waarvan ik gezant ben, ook in de gevangenis. Bid dat ik daarbij zo vrijmoedig spreek als nodig is.

Tot slot wens ik u de vreugde van de Heer, opdat u in alle dankbaarheid de dingen kan doen, waar Hij u voor gesteld heeft.

Vriendelijke groeten,

Kees Sinke
Coördinator gebed

 


----------
Colofon

Dit is de maandelijkse gebedsbrief van de ChristenUnie. De ChristenUnie waardeert het enorm dat zoveel mensen biddend betrokken zijn bij de politiek en ChristenUnie. Geef deze mogelijkheid door aan mensen die u kent. Nieuwe bidders kunnen zich aanmelden via www.christenunie.nl/gebed

Oplage: 1500

E-mail: gebed@christenunie.nl

Wilt u uw e-mailadres wijzigen? Klik dan hieronder op "mijn nieuwsbrieven"

Wilt u ook andere nieuwsbrieven van de ChristenUnie ontvangen? Klik dan onderaan deze nieuwsbrief op “mijn nieuwsbrieven” en meld u aan.

« Terug

Nieuwsarchief > 2008

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari