persbericht wijkbezoeken

08-03-2003 13:41 08-03-2003 13:41

PERSBERICHT

ZWOLSE TWEEDE KAMERLEDEN GAAN GEZAMENLIJK WIJKBEZOEKEN AFLEGGEN IN EIGEN WOONPLAATS

De Tweede Kamerleden Co Verdaas (PvdA) en Arie Slob (ChristenUnie) zullen vanaf april om de twee maanden in hun woonplaats Zwolle wijkbezoeken gaan afleggen. De beide parlementariërs willen op deze wijze de banden met hun eigen woonplaats versterken, hun oren te luisteren leggen bij ontwikkelingen in de stad, verantwoording afleggen over hun rol in de Haagse politiek, waar mogelijk bemiddelen tussen bewoners en/of derden en indien nodig zaken meenemen naar Den Haag.

Het eerste spreekuur zal vrijdagmiddag 4 april in de wijk Kamperpoort gehouden worden. De beide Kamerleden zullen onder andere door wijkwethouder Jaap Hagedoorn geïnformeerd worden over de ontwikkelingen in deze Zwolse wijk. Ook zal er gelegenheid gecreëerd worden voor bewoners en instellingen om met de beide kamerleden in gesprek te gaan. In mei zullen Verdaas en Slob de binnenstad bezoeken. Janco Cnossen, wijkwethouder binnenstad, heeft zijn medewerking voor dit bezoek al toegezegd. De bedoeling is dat er dan ook een nachtschouw zal plaatsvinden. Na de zomervakantie zullen ook andere Zwolse wijken door de Kamerleden bezocht worden.

De stad Zwolle is de Kamerleden Verdaas en Slob niet onbekend. PvdA-er Co Verdaas is jarenlang als ambtenaar bij de gemeente Zwolle werkzaam geweest. Hij is sinds januari van dit jaar lid van de Tweede Kamer. In zijn portefeuille heeft hij ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling. ChristenUnie-kamerlid Arie Slob was in de periode 1993-2001 lid van de Zwolse gemeenteraad. Hij was van februari 2001 tot en met mei 2002 kamerlid en is na een korte tussenperiode in november 2002 weer opnieuw lid van de Tweede Kamer geworden. Zijn portefeuilles zijn onderwijs, economische zaken, landbouw, binnenlands bestuur (waaronder het grote stedenbeleid), politie en veiligheid en Antilliaanse zaken.

« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari