Combitunnel Nijverdal

10-12-2003 18:51 10-12-2003 18:51

Uit Tubantia (abusievelijk staat vermeld dat de motie vandaag in stemming zou komen, maar dat zal pas komende dinsdag plaatsvinden).

Kleine kans extra geld voor tunnel
van een onzer verslaggevers

10 DECEMBER 2003 - DEN HAAG/NIJVERDAL - Kamerlid Arie Slob van de Christen-Unie heeft maandag tijdens de behandeling van de begroting van Verkeer en Waterstaat gevraagd de motie-Oplaat alsnog uit te voeren. Vandaag komt Slobs motie in stemming.

In de eerder dit jaar door de Tweede Kamer aangenomen motie-Oplaat verzocht het Markelose VVD-kamerlid de regering om, bovenop de al gereserveerde 149 miljoen euro, nog eens 50 miljoen euro uit te trekken voor het ondergronds maken van de geplande tunnel voor spoor en rijksweg N35 door Nijverdal.

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat deed een beroep op de overige kamerleden om de motie-Slob te verwerpen. Volgens de minister is 149 miljoen meer dan voldoende om de leefbaarheidsproblemen in Nijverdal aan te pakken.

Peijs verwacht dat een aantal inwoners van Nijverdal er in uitzicht op achteruit gaat na uitvoering van het tunnelplan, maar anderen gaan er op vooruit.

Nog eens 50 miljoen aan extra voorzieningen er tegenaan gooien leidt tot het zoveelste verkeersproject waarvan de kosten gierend uit de klauwen lopen, waarschuwde de minister.

Zij betreurde het dat in de begroting van Verkeer en Waterstaat ten onrechte de toezegging heeft gestaan dat de motie-Oplaat zal worden uitgevoerd. ‘Dat verdient geen schoonheidsprijs‘, erkende de minister.

VVD-woordvoerder Hofstra maakte duidelijk dat zijn partij niet meer vasthoudt aan de extra vijftig miljoen uit de motie-Oplaat. Dat voorstel stamt nog uit de tijd dat er niet zwaar moest worden bezuinigd, aldus Hofstra.

CDA-woordvoerder Mastwijk was minder duidelijk in zijn opvatting. Hij houdt niet meer ‘onverkort‘ vast aan de motie-Oplaat.

Mastwijk sprak de wens uit dat minister Peijs in overleg met de regio tot een voor iedereen aanvaardbare oplossing voor het leefbaarheidsprobleem in Nijverdal komt.


« Terug

Nieuwsarchief > 2003

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari