Werkbezoek Urk

09-01-2004 10:57 09-01-2004 10:57

Onderstaande krantenberichten verschenen naar aanleiding van mijn werkbezoek aan Urk van woensdag 7 januari in Nieuws op Urk.nl en Urk Actueel van 9 januari

Arie Slob op UrkUit: Nieuws op Urk.nl

Arie Slob (CU) op bezoek bij Metz
donderdag 08 januari 2004

Afgelopen woensdag ontving de directie van Scheepswerf Metz Tweede Kamerlid Arie Slob van de Christen Unie voor een rondleiding. Hier bezichtigde hij onder andere de nieuwe TX 19 'Elisabeth Christina' die afgelopen zaterdag in de haven arriveerde en die door Hoekman Shipbuilding afgebouwd wordt.
Johan Metz (l), zoon van directeur Albert Metz, gaf tekst en uitleg aan een aandachtig toeluisterende Arie Slob (m) en wethouder Johannes Koffeman. Slob was op Urk in verband met zijn inzet voor de visserij en sprak daartoe met vertegenwoordigers uit de visserijsector over een eventuele compensatiemogelijkheid voor Urker bedrijven. Ook bracht hij nog een bezoek aan visverwerkingsbedrijf Northseafood.

Uit: Urk Actueel


Politiek - 09 Januari 2004

Arie Slob op bezoek bij NSF en Metz
Urk – Arie Slob, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, bracht woensdagochtend een werkbezoek aan Urk. Hij bezocht Northseafood en Metz en werd daarbij vergezeld door Leon Meijer van de Europese CU/SGP-fractie. Slob kwam naar Urk op uitnodiging van wethouder Johannes Koffeman.

Op Scheepswerf Metz liet Slob zich informeren over de economische situatie in de scheepsbouwsector en specifiek die van de Urker scheepswerf. Hij diende op 18 december in de Kamer al een motie in waarin hij de Staatssecretaris van Economische Zaken opriep zich meer in te zetten voor steun aan de scheepsbouwsector. Deze motie werd door de oppositie gesteund, maar door de coalitie verworpen. Nederland steunt de scheepsbouw amper, andere EU lidstaten subsidiëren hun scheepsbouw wel zwaar. Bij Scheepswerf Metz blijven de orders voor nieuwbouw van kotters uit, omdat deze in het buitenland dus veel goedkoper kunnen worden gebouwd.

Bij Northseafood werd Arie Slob geïnformeerd over de inspanningen van het bedrijf om de sterke afhankelijkheid van schol te doorbreken, en zich ook te richten op andere vissoorten.
In een reactie gaf Arie Slob aan veel informatie te hebben gekregen. Hij wil deze informatie gaan gebruiken om nog meer aandacht te geven in de Tweede Kamer aan steun voor de scheepsbouwsector en aan het realiseren van flankerend beleid voor de kabeljauw- en de scholvissers.

Bij het werkbezoek waren ook Eef de Vries (economisch beleidsambtenaar), Fokke Snoek (raadslid) en Ben Visser (JGR-lid) aanwezig.

« Terug

Nieuwsarchief > 2004

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari