WisselBlog week 11 - Tjitske Kuiper

maandag 09 maart 2009 09:00

Zaterdag 14 maart 2009

Na een goede nachtrust in ons eigen huis ipv in Lunteren maken we nog een dagdeel congres mee en vinden het dan wel genoeg. De rest van de dag is gevuld met de gewone zaterdagbezigheden zoals de meeste nederlanders die vullen. De postbedrijven en de kranten'jongens' hebben tijdens onze afwezigheid hun werk weer vervuld en ik blader snel wat kranten en post door.

Het bericht in de Barneveldse Krant over het voorgenomen ontslag van tientallen banen bij Van Maanen Transport ziet er niet goed uit. Men komt behoorlijk in de problemen. Ongeveer eenvijfde van je personeel ontslaan moet geen pretje zijn! Vele gezinnen hebben nu zorgen over hun toekomst. De crisis zal vooral daar gevoeld worden waar mensen zonder werk komen te zitten. Niet voor niets spraken we op ons congres over de invulling van christelijk sociale politiek.

Een van mijn kinderen komt thuis en vertelt dat er een kind aangereden lijkt te zijn op de oversteek bij het Hertespoor, waar we als fractie extra aandacht voor hebben gevraagd de afgelopen tijd. Laten we hopen dat het niet ernstig is! Het geeft temeer aan hoe dringend nodig een veiliger oversteek is.

Vrijdag 13 maart 2009

Vandaag begint een tweedaags bestuurderscongres van de CU in Lunteren. Dit congres wordt eens in de twee jaar georganiseerd en meer dan tweehonderd bestuurders (raadsleden, wethouders, burgemeesters, statenleden, en sinds kort dus ook bewindslieden) ontmoeten elkaar. Lezingen, workshops, toespraken en een diner zijn vaste ingredienten van deze dag. Maar natuurlijk wordt er ook volop genetwerkt. Het is een soort reunie/ vriendendag voor velen. Ik ontmoet er vele oud-RPF'ers die vaak nog steeds actief zijn.  We heten nu allemaal CU en de vroegere tweedeling met GPV'ers ligt nu echt achter ons. Dat is iets waar we ons met elkaar over verheugen. Het geeft een meerwaarde om samen op te trekken.

Arie en Andre hebben zoals verwacht geen bericht over een bereikt akkoord. Er wordt meegeleefd en gebeden voor ons land.

Donderdag 12 maart 2009

In de kring van de CU vraagt ieder zich zacht of hardop af of er morgen wel een akkoord komt uit het Torentje in Den Haag. De tijd gaat dringen en de berichten geven geen aanleiding om te denken dat het morgen rond is. Het wordt meer en meer het gesprek van de dag. Het is tenslotte van het grootste belang dat de regering nu daadkracht laat zien. Zowel de Cu als de PvdA hebben dit weekend een congres. De leden zullen dan de kans krijgen om de druk op hun politieke vertegenwoordigers opvoeren. Dat maakt de onderhandelingen dus nog een tandje zwaarder. Ook als gemeente wachten we de berichten af, want daarna wordt meer en meer duidelijk wat de gevolgen zullen zijn van een aangepast beleid.

Woensdag 11 maart 2009

Biddag. Veel kerken in Nederland houden gebedsdiensten voor het komende seizoen. Vroeger heette dit 'gebed voor gewas en arbeid'.  Dus bidden voor een goede oogst en voor arbeidsomstandigheden. Sluit mooi aan bij het  'bid en werk'. Als God het huis niet bouwt , tevergeefs zwoegen de arbeiders er aan. Oftewel God's zegen is nodig om resultaat te krijgen.

Het heeft iets moois om als gemeente samen te komen op zomaar een doordeweekse avond. Mensen schuiven aan die pas uit hun werk komen, kinderen mogen wat langer opblijven en opeens zitten we als broeders en zusters gezamenlijk onze afhankelijkheid van God te belijden. In deze tijd van crises doet dat ons allen nog meer dan anders.

Er werd gesproken over het gebod voor de Israelieten destijds om een zevende jaar een sabbatsjaar te laten zijn. Men mocht dan rust houden en ondanks dat er niet werd gezaaid en geoogst in dat jaar beloofde God dat er dan voldoende zou zijn om dagelijks van te leven. Zelfs voor de wilde dieren zou er genoeg zijn.  Dus: God zorgt!

Dinsdag 10 maart 2009

Midden Nederland Makelaars speelt in op de gewijzigde omstandigheden op de woningmarkt.  Het is mogelijk om in Veller een kavel te kopen waar vervolgens door de koper zelf een huis op kan worden gebouwd. Een mooie kans voor veel mensen schat ik zo in. En zo brengt de economische crisis ook weer nieuwe kansen voor sommigen.

Verder houdt Nederland de adem in over de uitkomst van de kabinetsplannen die nu gesmeed worden. Het is een enorme klus die onze regering voor zich op tafel heeft.  Daarbij is het erg om te merken dat de steun aan Wilders alsmaar toeneemt. Veel mensen maken zich daar zorgen over. Tenslotte heeft hij geen antwoorden op de problemen waar ons land voor staat.

Maandag 9 maart 2009

Vandaag de eerste dag van een nieuwe taak. Ik mag mij vanaf vandaag 'adviseur kiesverenigingen' bij het partijbureau van de CU noemen. Goed te bereiken met de Valleilijn, want het bureau is gevestigd in het centrum van Amersfoort. Mooi vette pech; de trein rijdt niet; storing. Het is om 8.20 uur al de derde die niet vertrekt en het perron staat dan ook vol passagiers. Gelukkig kon ik meerijden met een bekende die over een auto beschikte.  En zo was ik alsnog redelijk op tijd.

's Avonds was er een uitvoering in het mooie kerkje in De Glind van leerlingen van de muziekschool. Een van de kids was een kind van ons. Een vol en afwisselend programma van leerlingen van verschillende docenten. Waardevol dat we dit binnen onze gemeentegrenzen aan jongeren kunnen aanbieden. We zien talentvolle kinderen met veel toewijding bezig. Zowel ouders als docenten genieten van deze momenten. Dank aan Heimen die de fractievergadering wilde voorzitten. Blij dat onze fractie bestaat uit mensen die het gezinsleven hoog in het vaandel hebben en mij nu de mogelijkheid geven om als fractievoorzitter toch bij een muziekuitvoering aanwezig te kunnen zijn. Zo proberen we voor elkaar het leven als raadslid in combinatie met onze gezinnen een beetje leuk te houden. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar soms ook wel en dan genieten we er ook echt van.

Zondag 8 maart 2009

Terwijl we beetje bij beetje de vliegtuigkoffers uitpakken, landen ook onze gedachten vandaag weer wat meer. Vorige week waren Roel en ik naar Wales, waar een National Prayer Breakfast werd gehouden. Politici, zakenmensen, predikanten, maatschappelijk betrokkenen enz, oftewel mensen  van allerlei pluimage verenigd om samen stil te staan bij de situatie van Wales/ Europa/rest van de werled in relatie tot God's woord. Veel bijzondere ontmoetingen. Het is elke keer bijzonder om christenen elders te ontmoeten met wie je eenvoudigweg op een lijn zit in het beleven van je geloof. Verder werden we als gasten- Roel was spreker-  bijzonder in de watten gelegd in een vijfsterrenhotel (had echt niet gehoeven hoor...) en hebben we er samen nog een extra anderhalve dag aan vast geplakt alvorens we weer naar Nederland terug vlogen.  Als u ooit nog eens in Cardiff bent; het St David's hotel kan ik u aanbevelen!

Vandaag ontmoeten we dan onze broeders en zusters weer in onze eigen gemeente. Bij het uitspreken van de belijdenis voelen we ons verbonden met onze Welsh' brothers and sisters. Ze hebben trouwens een hele sterke identiteit. (De Friezen zijn er echt niks bij)

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een mail naar t.kuiper <at> barneveld.nl

Labels
Barneveld

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart