Mengelmoes

mengelmoeszaterdag 07 maart 2009 16:00

Een terugblik op de afgelopen week.

De afgelopen weken hebben zoveel tijdsbeslag gelegd op de toch al spaarzame vrije tijd dat ik de weblog een beetje in het slop is geraakt. Nu ik daarover al een aantal mailtjes heb gehad is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. 
De maandag startte met een bespreking van de werkgroep die zich bezig houdt met het opstarten van de kindergemeenteraad. Een leuke enthousiaste club mensen, dus ik denk dat we er ook dit keer wel weer een succes van kunnen maken. De lesmodule zal opnieuw tegen het licht worden gehouden en aanpassingen krijgen zodat er goed mee kan worden gewerkt. De opening van de trimbaan in Schildwolde was een concreet plan vanuit de kindergemeenteraad van de vorige keer.

Dinsdagavond bekijk ik samen met een aantal collega's de film Entre les Murs. Het verhaal van een gedreven docent in Parijse wijk, die er met al zijn goede bedoelingen om zijn leerlingen verder te brengen niet komt. Het verhaal is niet wat ik er van verwachte. Het is vooral een eeuwige discussie met de klas over de vraag, 'waarom'. De democratisering schiet er een beetje te ver door. Wel grappig om naast een docente Frans te zitten die nativ speaker is. De vertaling krijgt van haar af en toe ongezouten commentaar. Misschien hebben we daarom beiden wel naar een andere film gekeken.

De rest van de week heb ik me bezig gehouden met veel leeswerk. Ik was aan een aantal tijdschriften niet echt toegekomen, en had alleen de Donald Duck uit het plastic gehaald. Nu ben ik weer helemaal bij.
Donderdag ben ik met de vakcollega's op stap geweest naar de gebruikersdag van onze lesmethode. Echt heel erg leuk om er samen eens een dagje uit te zijn en elkaar eens langer te kunnen spreken dan alleen maar even bij de koffie. De dag wordt ingeleid door de stedenbouwkundige van de gemeente Zwolle. Ze mogen blij zijn met de beste man, hij is zo overtuigd van zijn eigen kunnen dat Zwolle vast was gedegradeerd tot een provinciestadje aan de rustige rivier als hij er niet was geweest. Ook zijn opmerkingen over de gemeenteraad waren wel aardig, jammer dat de Zwolse raadsleden ontbraken, want dan moest er denk ik nog eens stevig gepraat worden. Onderdeel van het middagprogramma is een excursie. Ik heb gekozen voor een rondleiding langs het traject van de Hanzelijn. Na een duidelijk verhaal in de bus bezoeken we een aantal landschappelijke inrichtingselementen. Vooral de tunnel onder het Drontermeer is een knap staaltje werk.
En helemaal mooi is dat de uitvoering helemaal volgens schema gaat. De crisis heeft daartoe een belangrijke bijdrage geleverd. Wie weet heeft dat ook een positief effect op de uitvoer van het hele Meerstad project.

Labels
Slochteren

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart