In de olie

oliemaandag 09 maart 2009 08:30

Week 11

Vrijdag 13 maart 2009

Snel lezen, snel leren en geheugentraining is natuurlijk nooit weg als je met enige regelmaat een flink pak papier onder je neus krijgt. Daarom is de cursus die ik vandaag en volgende week in Steenwijk volg zeker geen zonde van de tijd. We leren op verschillende manieren naar tekst te kijken en daarna het succes daarvan te meten en te evalueren. De leessnelheid en het tekstbegrip gaan inderdaad met sprongen vooruit. Na zo'ndag inspanning is het heerlijk om het weekend in te gaan. Even niets meer op dit moment, morgen zien we wel weer.

Donderdag 12 maart 2009

We doen dit jaar me een klas mee aan een project van Scholen voor Duurzaamheid. Een aantal jaren geleden heb ik daar al een keer kennis mee gemaakt. Het programma zat toen erg goed in elkaar en er werd fanatiek gewekt en even fanatiek gepreseteerd in de Oosterpoort. Toen ging het project over de Zuiderzeelijn en de (on)mogelijkheden die daar allemaal bij hoorden. Dit keer gaat het om de Kaderrichtlijn Water. (KRW) We hebben al een onderzoeksgebied opgekregen. Het wordt het Schildmeer waar belangentegenstellingen moeten worden gewogen en vervolgens in en advies vertaald. Op die manier is mijn politieke rol ook een beetje verweven met het dagelijkse werk.

's Avonds behandelen we in de commissevergadering "Jong Slochteren doet mee!" Daarvoor heb ik de afgelopen weken veel gelezen in vakbladen en sites van ministeries. Er valt dan ook veel over te zeggen. Als we kijken naar de voorwaarden voldoet de nota in ieder geval qua opzet, vorm en inhoud aan de eisen die er aan mogen worden gesteld. Natuurlijk was er ook weer het bijna niet uit te sluiten gemekker over meetbaarheid. Ik vraag me af wat er dan wel niet gemeten zou moeten worden. Is het niet zo dat het vooral goed moet gaan met de jongeren en dat dit niet valt af te lezen aan het aantal contacten in de keten of het aantal jongeren dat met justitie in aanraaking is geweest. Ik ben blij dat er nu een goed stuk ligt waarin duidelijk de uitgangspunten van de ChristenUnie naar voren komen.

Woensdag 11 maart 2009.

Vandaag is het biddag. Officieel bidstond voor gewas en arbeid. Er wordt een zegen gevraagd over het werk op land en de opbrengst, maar ook voor al het andere werk in de maatschappij en in de gezinnen. Goed om die 'traditie' te hebben. Omdat ik 's avonds nog de commissie Welzijn in Hoogezand-Sappemeer wil bezoeken, ga ik dit keer naar de middagdienst. Het heeft echt een toegevoegde waarde aan de dag gegeven. Het bezoek aan Hoogezand had alles te maken met de rapportage Schoolfirst die ook voor Slochteren informatie bevatte. Jongeren horen alle kansen te krijgen die er zijn, alles wat daaraan een positieve bijdrage kan leveren heeft mijn belangstelling. De avond heeft ook weer nut omdat ik een aantal vragen bij het jeugbeleid zal herformuleren en nieuwe suggesties mee kan nemen.

Dinsdag 10 maart 2009.

Komende donderdag bespreken we in de commissie het jeugdbeleidsplan "Jong Slochteren doet mee!" Maar vooraf moeten we dat natuurlijk ook nog even in de fractie bespreken. Ondanks de korte agenda voor donderdag is er altijd ook wel iets anders wat om bespreking vraagt. Het jeugdbeleidsplan zit wat mij betreft goed in elkaar. Het voldoet aan alle voorwaarden die uit richtlijnen kunnen worden gehaald. Toch is er natuurlijk wel het een en ander over te zeggen. Het zal niemand verbazen dat de ChristenUnie dit echt als heel wezenlijk onderdeel van het totale gemeentelijke beleid ziet. Wat André Rouvoet landelijk als minister doet vraagt om navolging van de ChristenUnie in Slochteren. Ik hoop dat het een goede bespreking wordt.

Maandag 9 maart 2009.

Carnaval ebt nog een beetje na in het Westerkwartier. De gemeenteraden in actie voor behoud van de milieuzak voor sappakken. Geniaal gedaan. In Slochteren hebben ooit containers gestaan voor deze pakken. Die zijn inmiddels ook al weer jaren verdwenen.

Labels
Slochteren

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart