Weblog Dick Ebbers, week10

dick 4 feb 2009dinsdag 10 maart 2009 08:50

Maandag 2 maart 2009
Deze week is geen gewone werkweek voor mij. Afgelopen vrijdag zijn we met ons gezin naar Groenlo, Marveld recreatie, vertrokken. We hebben een weekend met z'n vijven in een luxe huisje voor 6 personen, inclusief bubbelbad, doorgebracht. Na dit weekend gaat Sjoerd, onze jongste, bij een vriendje logeren en de meiden (Nienke en Femke) willen graag een weekje samen in huis zijn, zonder ouders. Wij hebben dan het schandalig luxe huisje een midweek voor onszelf....
En dus, nadat we vanuit Groenlo de kinderen naar hun respectievelijke scholen hebben gebracht, willen we terug gaan naar de bungalow. We komen ook nog bij huis en zien de folders daar liggen die Femke vandaag rond moet brengen. Normaal doet ze dat vaak samen met Sjoerd, maar nu moet ze het alleen doen. We kijken elkaar aan: ja, vooruit, laten wij die krantjes voor haar doen. Nienke is vandaag nog thuis (is momenteel zoekend naar een stagebedrijf) en zij helpt even mee. Met een uur zijn we klaar, ons bij voorbaat verkneukelend over het verbaasde, verheugde gezicht van Femke vanmiddag. Dan gaan Marjo en ik echt weg, met in het vooruitzicht een midweek vol bubbelen, luieren, lezen (Marjo vooral), cryptogrammen (ik vooral), films kijken.
We doen nog even boodschappen voor het eten die avond. We kopen spullen voor Griekse Kofta (hoera, we kunnen iets aparts eten!) In de bungalow nog even spullen opruimen (het bad gaat alvast aan) en dan.... Mmmmmmm: vakantie begonnen.

 

Woensdag 4 maart 2009
Eigenlijk was het niet echt helemaal een midweek samen, want vandaag haal ik Sjoerd en het vriendje, waar hij deze week logeert, na schooltijd op en neem hen mee naar Groenlo.
Vanmorgen was het erg druk geweest op de N18, vertelde Marjo. (Het schema van rijden naar school, wat we samen met een ander gezin doen, gaat deze week door, zij het dat we van dagen hebben gewisseld.) Ze deed er een kwartier langer over dan ik vanmiddag. Ik leg haar uit wat de provincie, samen met de provincie Overijssel, van plan is, namelijk verbetering van de doorstroming door nieuwe kruisingen en rondwegen. Ook maandagochtend zag ik bij het naar huis brengen van onze kinderen met eigen ogen hoe hard de ingrepen nodig zijn.
Daniël en Sjoerd krijgen in het huisje brood met worstjes, daarna gaan ze lekker spelen in het bubbelbad, met vliegtuigjes, ballen en Donald Duck-poppetjes van plastic. Na een uurtje komen ze eruit, kleden zich aan en gaan lekker buiten voetballen. Aan het eind van de middag neem ik ze mee naar het zwembad op het terrein. Marjo gaat ondertussen poffertjes bakken.(We hebben de pan van thuis meegenomen). Het is heel rustig in het zwembad, duidelijk geen vakantietijd. Er is alleen een zwemlesklasje en we hebben veel lol met z'n drieën.
Weer thuis worden we ontvangen met de poffertjes voor de kinderen en voor Marjo en mij kleine kiprollades met aardappeltjes en groente. De kinderen mogen nog even een DVD-tje kijken en dan moeten ze naar bed. Voor hen is er morgen weer gewoon school!
Als het bad 's avonds opnieuw volloopt, ervaar ik even een licht schuldgevoel. Zoveel energieverbruik.....

 

Labels
Gelderland

« Terug

Reacties op 'Weblog Dick Ebbers, week10'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart