Week 10 - Niels

dinsdag 10 maart 2009 17:55

Aan het begin van de week heb ik de laatste hand gelegd aan de eerste conceptversie van mijn masterthesis. Hierin onderzoek ik hoe de banken omgaan met de integriteitsregels die ze van de overheid en de toezichthouders opgelegd krijgen. Vragen die daarbij centraal staan zijn bijvoorbeeld op welke wijze de banken de integriteitsregels verwerken in hun eigen organisatie en welke redenen hier een rol bij spelen. Ook kijk ik naar de pogingen die de banken ondernemen om de verplicht gestelde integriteitsregels proberen te beïnvloeden.

Ook ben ik natuurlijk met PerspectieF bezig geweest. Op maandagavond hadden we een bijeenkomst met de voorzitters van de politieke werkgroepen. Zo kon iedereen elkaar bijpraten over de plannen die voor de komende tijd bestaan. Daarnaast is er gesproken over waar wegens economische crisis op zou kunnen worden bezuinigd of waar de overheid juist in zou moeten investeren. Hoe komen politici op het idee om de studiekosten te verhogen, terwijl het juist goed is om te investeren in de scholing van mensen?! Betere ideeën zijn gevraagd!

Dinsdagavond stond een debat in Amsterdam op de agenda. Donderdag was ik opnieuw wegens PerspectieF onderweg, maar nu om langs te gaan bij mijn coach van de leiderschapstraining. Het was een boeiend gesprek met een bijzonder man. Wat ik tot nu toe van mijn coach aangereikt krijg is wel erg op zijn eigen psychologische denkbeelden gericht, maar dat maakt het ergens ook wel weer interessant om over na te denken. Nu alleen nog kijken of het echt nuttig is en ik er ook iets mee kan....

De vrijdag weer meer in het teken van mijn studie. Het eerste concept dat ik van mijn thesis had ingeleverd moest ik bespreken met mijn begeleider van de universiteit. Natuurlijk moesten er nog wel dingen worden verbeterd, maar het is allemaal te overzien. Dat gaat dus helemaal gekomen!

Zaterdagochtend was het zaak om op tijd op te staan. Om 10 uur hadden we namelijk de vergadering van het bestuur in Amersfoort. Het was een goed verlopen vergadering. Daarna hebben we samen heerlijk geluncht. Vervolgens ben ik nog even gebleven om enkele e-mails te beantwoorden, en toen ben ik weer terug naar Heerhugowaard gereisd.

 

Labels
PerspectieF

« Terug

Reacties op 'Week 10 - Niels'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart