Europees verhuiscircus: staatssecretaris Timmermans vindt het allemaal niet zo erg?

20090131_uniecongres_petervandalenvrijdag 13 maart 2009 09:26

Elke maand worden veel kosten gemaakt om duizenden ambtenaren en tienduizenden dossiers te verhuizen tussen de drie vestigingsplaatsen van het Europees Parlement: Brussel, Straatsburg en Luxemburg. Kosten: vele honderden miljoenen Euro’s per jaar. Milieuschade: heel veel onnodig gereden kilometers, veel gekapte bomen voor nog meer papier. Ik heb in mijn vorige blogs al gemeld: dit moet anders!! Zeker in een tijd van crisis moeten we juist dit soort kosten besparen.

Maar helaas maakt staatssecretaris Europese Zaken Timmermans zich niet druk om dit kostbare verhuiscircus. Gisteren verklaarde hij in Straatsbrug dat hij de kwestie niet zo cruciaal vindt voor het functioneren van het Europees Parlement. Het gereis noemde hij vervelend maar buiten Nederland en Zweden zou dit onderwerp eigenlijk niet leven, aldus de staatssecretaris.

Zo verandert er dus nooit wat aan dit kostbare en milieubedervende verhuiscircus. Als iets of iemand het debat in beweging moet zetten is het juist vanuit de regering ! Het zijn immers de staats-en regeringsleiders die over de vestigingsplaats van het Europees Parlement beslissen. En als in ons land de direct betrokken staatssecretaris hier niet aan trekt zal Nederland dit onderwerp kennelijk laten rusten ?! Onbegrijpelijk !

Ik ga door om dit kostbare verhuiscircus te stoppen. Doet u mee ?

 

 

Labels
Eurofractie
Peter van Dalen

« Terug

Reacties op 'Europees verhuiscircus: staatssecretaris Timmermans vindt het allemaal niet zo erg?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart