Verleng afstudeertermijn voor mensen met beperking

2008_Anker_610_RubenTimman_2vrijdag 13 maart 2009 11:58

Het moet voor studenten met een structurele beperking mogelijk zijn om af te studeren binnen een voor hen geschikte termijn. Momenteel vallen studenten met een handicap of chronische aandoening binnen de reguliere diplomatermijn van tien jaar. Als deze termijn wordt overschreden, volgt een naheffing. ,,Onwenselijk", aldus Ed Anker.

Daarom heeft het Kamerlid aan de minister van Onderwijs gevraagd om te regelen dat de diplomatermijn kan worden verlengd als een student  door fysieke beperkingen niet in staat is om daarbinnen het afsluitend examen te behalen. Als de diplomatermijn wordt verlengd en de student nog aanspraak heeft op studiefinanciering, moet hij dit in de verlenging kunnen opnemen. Ook moet de toegekende prestatiebeurs worden omgezet in een gift als een student met beperkingen helemaal niet in staat blijkt om af te studeren. 

Ed Anker: ,,Studenten met een handicap kunnen studeren. Maar er is vervolgens niks geregeld voor hen, als ze door die handicap vertraging oplopen. Dat moet echt anders, want het zou jammer zijn als deze blokkades mensen met een beperking, maar met een prima stel hersens, weerhoudt van een studie ."

Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Verleng afstudeertermijn voor mensen met beperking'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > maart

Geen berichten gevonden