Gemeente Westerwolde

maandag 16 maart 2009 11:55

Nog 352 dagen

Kortgeleden is er door een raadsmeerderheid besloten voor een onderzoek naar samenwerking met de gemeenten Bellingwedde, Vlagtwedde en Stadskanaal. Als deze samenwerking er komt zal het niet lang duren, misschien de volgende periode al wel, voordat er gesproken zal moeten worden over een fusie van de gemeenten tot een gemeente Zuid-Groningen of mooier: gemeente Westerwolde.

Gisterochtend mocht ik spelen tijdens een dienst in Vriescheloo. Op de heenweg naar de kerk viel het mij op dat het best wel een tijdje rijden was vanaf Stadskanaal naar dit dorpje dat nog niet eens in het uiterste puntje van de gemeente Bellingwedde ligt. Mocht er een fusie plaats vinden, dan zal de nieuwe gemeente zich uitstrekken van Bellingwolde tot Ter Apel en van Stadskanaal tot Bourtange. Dus zonet heb ik met de rekenmachine maar eens de oppervlakte van de gemeenten bij elkaar opgeteld. Wat blijkt: Gemeente Westerwolde zal een oppervlakte hebben van 394 km2, en daarmee na Noord-Oostpolder de grootste gemeente van Nederland worden! Ik zal er nu nog geen oordeel over vellen, maar we zullen er goed over na moeten denken of dit wenselijk is. Het betekent namelijk dat de fysieke afstand van de burger tot het gemeentehuis en het gebied dat wij moeten vertegenwoordigen erg groot wordt.

Er is, naar het idee van de ChristenUnie, al een valse start gemaakt met het samenwerkings-traject. Laten we een eventueel fusietraject wel eerlijk en open bespreken en de voors- en tegens goed tegen elkaar afwegen. Misschien dat een werkbezoek aan Noord-Oostpolder ook geen slecht idee is tegen die tijd!

Een hele goede reden om de ChristenUnie te stemmen is dan ook dat wij staan voor:

Een eerlijke en open discussie over samenwerking en fusie

Ik ben wel heel benieuwd naar uw visie op een mogelijke gemeente Westerwolde. U kunt openbaar via de site reageren, maar ook naar mij persoonlijk via email.

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'Gemeente Westerwolde'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:30 Quote
Onafhankelijke Zwitserse Replica Horloges horlogemaker Breitling heeft onthuld een mooie evolutie van zijn Namaak Horloges beroemde Transocean horloge die dit jaar in een zeer zuiver ontwerp van versie retourneert, drie verder breinld Rolex Replica zonder knop kleine seconde met grote datum dubbel raam, dat de heren verleiden zal die de dames met haar zaak 38 mm. Met een voorkeur voor gevlochten stalen armband die is het volkomen eens met haar vintage look.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart