Van Dale's Woordenboek

maassluis uit de luchtmaandag 16 maart 2009 12:48

Sinds ik in de politiek zit heb ik de dikke Van Dale op mijn buro onder handbereik. Ik zal het maar eerlijk bekennen, soms snap ik er niets van. In de diverse rapporten komen woorden voor waar ik echt nog nooit van gehoord heb, het woordenboek trouwens ook niet! Het valt niet mee om in gewoon Nederlands duidelijk te maken wat je nu eigenlijk bedoeld.

Wat denkt u van de volgende volzinnen:

"Om enerzijds afzetproblemen te voorkomen en anders tijdig voldoende grondgebonden woningen aan te kunnen bieden is in de volgende tabel een indicatieve fasering aangegeven, waarvan het wenselijk zou zijn, wanneer deze globaal gevolgd zou kunnen worden."

"In het kader van de ingezette extramuralisering van bestaande verpleeghuizen."

"Thans kennen we een beperkt aantal woonmilieus, waaronder veel buiten centrum die onderling gradueel verschillen maar ten opzichte van elkaar weinig expliciet zijn."

"Het is denkbaar dat de komende jaren bepaalde buurten tot een meer centrummilieu worden getransformeerd of juist meer worden vergroend en verdund."

"De sfeer van de Binnenstad zou intiem, historiserend moeten zijn."

"Noordelijk zou meer de sfeer van een grondgebonden milieu kunnen ontstaan."

"De zuidelijke helft van de buurt is tamelijk grofkorrelig van opzet."


En soms kom je woorden tegen, waarvan je denkt en wie heeft dit verzonnen! Wat te denken van: Verdienstelijking, Volkshuisvestelijke, Complementariteit, Leisurevoorzieningen. Nu dacht ik altijd dat groen, groen was, maar ik lees nu echt dat er ook "Kijkgroen" moet bestaan. En wat zijn in vredesnaam: Domoticavoorzieningen en Uitleglocaties.

Gewoon volhouden, ik ben al op pagina 37.

Uit het rapport Programma Wonen Werken Welzijn 2010-2025 ( 74 pagina's)

 

Labels
Maassluis

« Terug

Reacties op 'Van Dale's Woordenboek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart