Noodzakelijk kwaad

woensdag 18 maart 2009 13:06

Nog 350 dagen / 50 weken

Gisteravond zijn we op werkbezoek geweest in Jongerencentrum de Kwinne*. De ‘thuisbasis’ van randgroepjongerenwerker Nico. De randgroepjongerenwerker is een bijzondere functie. Typisch zo één waarvan je dolblij bent dat hij er is, maar het misschien nog veel mooier zou zijn als hij niet meer nodig was. Vanmiddag moet ik naar de tandarts. Ook zo’n deskundige waarvan je soms blij bent dat hij er is, maar het liefst nooit heen zou gaan. Alle andere artsen, rechters, sociale dienst-medewerkers, relatietherapeuten, rechercheurs ... ze vallen misschien ook allemaal wel in die categorie. Iedereen zou een wereld wensen waarin deze mensen niet nodig zouden zijn, maar we kunnen er nu nog niet zonder...

Gedachte-experimentje: Hoe zou de wereld er uit zien zonder politici en bestuurders?

Een oorlog van allen tegen allen? Een heilstaat? Een antwoord op deze vraag zegt waarschijnlijk veel over uw mensbeeld en misschien ook wel over uw toekomstverwachtingen. Ik denk dat we in dit land blij moeten zijn met de mogelijkheid om inspraak te hebben op onze regering. Politici zijn daarbij een noodzakelijk kwaad... en mogelijkerwijs een zegen, maar dan moet u wel de juiste kiezen :)

Randgroepjongerenwerk op peil is de reden voor vandaag om ChristenUnie te stemmen!

*een uitgebreid verslag leest u hier.

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'Noodzakelijk kwaad'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:30 Quote
Onafhankelijke Zwitserse Replica Horloges horlogemaker Breitling heeft onthuld een mooie evolutie van zijn Namaak Horloges beroemde Transocean horloge die dit jaar in een zeer zuiver ontwerp van versie retourneert, drie verder breinld Rolex Replica zonder knop kleine seconde met grote datum dubbel raam, dat de heren verleiden zal die de dames met haar zaak 38 mm. Met een voorkeur voor gevlochten stalen armband die is het volkomen eens met haar vintage look.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart