Fractie op werkbezoek in Dronten

donderdag 19 maart 2009 13:56

De Statenfractie van de ChristenUnie bracht maandag 16 maart jl. een werkbezoek aan de gemeente Dronten. Bezocht zijn onder meer een windmolen bij de familie Van Dorssen aan de Visvijverweg in Swifterbant en de bierbrouwerij van Triade. De fractie liet zich uitgebreid informeren over de exploitatie van de 70 meter hoge windmolen. Per jaar levert deze windmolen ruim 3 miljoen KW stroom aan het net. Goed voor 1500 huishoudens. Dick Schutte en Freek Brouwer gingen als eersten boven in de molen kijken, om te zien hoe Urk er ( nog) uitziet zonder de momenteel veel bediscussieerde plannen bij Urk. Dat uitzicht is uiteraard geweldig en was alleen voorbehouden aan de Urker fractieleden. De rest kreeg daarna niet de kans meer om naar boven te gaan. De lift weigerde verder dienst te doen vanwege een storing. De vraag is, of hier sprake  was “sabotage" door de Urkers?

Bij Triade kreeg de fractie uitgebreide informatie van het proces bierbrouwen. Een prachtig initiatief van deze organisatie, die hier een jaar geleden mee is gestart. Het prima smakende biertje, wordt onder de naam “ Praghtbier” op de markt gebracht.

Het werkbezoek werd afgesloten met een  informatie-uitwisseling  tussen de Statenfractie en de leden van ChristenUnie-fractie en de wethouder Van As van de gemeente Dronten. Hierbij kwamen met name aan de orde de geplande aanleg van de N-23,  de  aangekondigde lange termijn verkenning voor een vliegveldlocatie en de gevolgen van de kredietcrisis voor de gemeente.

 

Dick Schutte, fractie voorzitter

 

Labels
Flevoland

« Terug

Reacties op 'Fractie op werkbezoek in Dronten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart