Campagnevoeren is leuk!

20090319 lijsttrekkersdebat EP met Peter v Dalen in EK voor AIACEvrijdag 20 maart 2009 13:36

Donderdagmiddag 19 maart het eerste lijsttrekkersdebat; in de Eerste Kamer. Pittig debat over heel veel zaken: bestrijding van de crisis, Verdrag van Lissabon, wat moet Brussel wel doen en wat niet. Onderwijs; antidiscriminatie, milieu, energie, ja wat niet eigenlijk. De lijsttrekkers zijn aan elkaar gewaagd : stuk-voor-stuk mensen met goede kennis en die zich goed weten te presenteren.

Direct na het debat stapte een kwieke oudere heer op mij af. Ik zag direct wie het was: de heer Wellenstein. Hij was in de jaren vijftig van de vorige eeuw de secretaris-generaal van de Hoge Autoriteit van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Dé voorloper van de Europese Economische Gemeenschap, nu de Europese Unie.

Wellenstein is dus één van de medeoprichters van de huidige Europese Unie. Hij complimenteerde me voor mijn bijdrage en inbreng. Mijn dag kon niet meer stuk. Hij stond immers aan de wieg van de Europese Unie. En mijn verhaal was niet alleen maar pro-Europese Unie. Ik bracht de twee aspecten uit ons programma, "samenwerking ja, superstaat nee", duidelijk naar voren.

Wellenstein begreep dat. Een unieke ontmoeting met een uniek man. Dat is het leuke van campagne voeren: je komt elke dag nieuwe aardige mensen tegen. En gelukkig heb ik steun van een aantal toegewijde campagnemedewerkers. Campagne voeren is leuk: ik heb er zin in!

Wat foto's van de dag:

 

Labels
Peter van Dalen

« Terug

Reacties op 'Campagnevoeren is leuk!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart