Geen concessies op pokerbeleid

Ed Anker_Ruben Timman_top2.jpgvrijdag 20 maart 2009 14:59

Het pokerbeleid moet blijven zoals het is. Pokeren is een risicovol gokspel, waar vaak veel geld mee gemoeid is en waar de kans op verslaving groter is dan bij een spelletje Risk. Strenge toezicht blijft noodzakelijk. Dat zegt Ed Anker in reactie op de PvdA, die voorstelt om pokeren ook in speelhallen toe te staan. ,,Het voorstel van de PvdA maakt een rommeltje van de handhaving", aldus Anker.

Op dit moment mag alleen in Holland Casino worden gepokerd, waar een minimale toegangsleeftijd van 18 wordt geëist.

In het debat over kansspelen dat gisteren plaatsvond, benadrukte Ed Anker nogmaals dat van versoepeling van het beleid geen enkel sprake kan zijn: ,,Door het pokeren ook toe te staan in speelhallen begeef je je op een glijdende schaal. Waarom dan ook niet in een café, buurthuis enzovoorts. Op deze manier maak je een rommeltje van de handhaving, het wordt er alleen maar onduidelijker van. Bovendien wek je de suggestie dat pokeren helemaal niet z'on risicovol kansspel zou zijn, en dat is niet waar. Pokeren is gewoon een heftig spel en daar gaat vaak veel geld in om."

De ChristenUnie vroeg de minister in hetezelfde debat om de kansspelautoriteit een soort ‘bel me niet/schrijf me niet register' specifiek voor aanbieders van kansspelen kan bijhouden. De loterijen weten onze brievenbus feilloos te vinden, omdat ze een uitgebreid adressenbestand bij houden om zo de NEENEE sticker te ontwijken. Dit is echter voor veel mensen 'ongewenste' post, niet in de minste plaats voor kwetsbare groepen die wellicht gevoelig zijn voor de verleidelijke confrontatie.

Tot slot hanteert een aantal gemeenten in Nederland hogere leeftijdgrenzen voor de gokhallen. De minister heeft een Europese vergelijking gedaan, maar komt niet verder dan wat obligate woorden over meerderjarigheid. De ChristenUnie pleit ervoor dat gemeenten in de toekomst  de mogelijkheid behouden om hogere toegangseisen te stellen in hun APV.

 

 

 

Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Geen concessies op pokerbeleid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > maart

Geen berichten gevonden