Beestjesmuur

zaterdag 21 maart 2009 09:38

Nog 347 dagen

Gisteren en vandaag worden weer de Make-a-difference-dagen gehouden. Dat is een heel goed initiatief. In heel Nederland gaan vrijwilligers één of twee dagen aan de slag als vrijwilliger om grote en kleine klussen te klaren en het vrijwilligerswerk als geheel onder de aandacht te brengen. Vandaag stonden mooie verhalen in de krant over de leerlingen van de Catamaran die allerlei opdrachten met veel plezier uitvoerden gisteren.

Onze burgemeester en wethouder Bessembinders zijn, als we de berichten mogen geloven, in de weer geweest bij de ‘beestjesmuur' van het Instituut voor Natuureducatie. Dat spreekt wel tot de verbeelding. Ik zie Jan en Jur in de weer met een torretje hier en een kevertje daar. Vloog daar nou mijn lieveheersbeestje? Heb jij mijn pissebed gezien?

Wat me wel een beetje tegenstaat op dit soort dagen is de neiging van politieke partijen om zichzelf op de borst te kloppen en de publiciteit te zoeken, omdat ze zich zomaar één of twee dagdelen lang geheel onbaatzuchtig in dienst van de samenleving stellen. Is het echt vrijwillig als je het werk doet voor electoraal gewin? Gelukkig weet ik dat verschillende van mijn collega's in de raad ook veel goed werk buiten deze twee dagen om doen. Want laten we eerlijk zijn, het verschil wordt niet gemaakt op deze twee dagen alleen...

De twee onderscheidende kenmerken van de ChristenUnie voor dit weekend zijn:

Niet heersen, maar dienen
Ten dienste van de samenleving, het hele jaar door

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'Beestjesmuur'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:30 Quote
In 2011 is het Imitatie Horloges Frankrijk en vice-kampioen van de wereld in 2012 Frankrijk kampioen en Breitling Replica kampioen van Europa freestyle. In 2013, opnieuw kampioen van Frankrijk, is het heilig in individuele freestyle Replica Rolex en team wereldkampioen. Sindsdien, Aude Lemordant heeft gekozen om te vliegen van nieuwe vliegtuigen, een Extra 330SC, aangepast aan de kleuren van Breitling - een juweel van technologie, het duurde eerste nemen in handen.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart