WisselBlog week 13 - Tjitske Kuiper

maandag 23 maart 2009 09:00

Zaterdag 28 maart 2009

Op het partijbureau zit een Belgische stagiair tegenover mij. Het levert wel interessante gesprekken op over cultuurverschillen.  Hij reist met de trein ieder weekend terug naar Leuven en heeft bewust gekozen voor een stage bij de ChristenUnie. Deze week vertelde hij over C'axent. Dit is een christelijke beweging waar hij aanhanger van is. De missie van c'axent is gebaseerd op christelijk geinspireerde waarden, verantwoordelijkheidszin, openheid, integriteit, solidariteit en rechtvaardigheid. Ik ga binnenkort hun site www.c'axent.be  eens wat beter bekijken. 

Vrijdag 27 maart 2009

Vandaag kan ik wat uren compenseren en ben thuis. M'n weblog bijwerken, m'n mails afwerken, wat was draaien, de koelkast aanvullen, en tusendoor wat bel- en regelwerk. Ook heb ik op vrijdagmiddag sinds een aantal weken een radio-opname voor Groot Nieuws Radio. Elke dag wordt er een sukje radio gevuld in een programma van Wilfred Hardeman, waarbij een nieuwsfeit gekoppeld wordt aan een bijbelgedeelte. Elke dag heeft een vaste radiogast. Ik ben de vaste gast op de vrijdagmiddag. Om twee uur vindt een opname plaats en de uitzending is om ongeveer 10 voor zes. Soms lukt het niet om de opname om twee uur en maken we er een rechtstreekse uitzending van.

Iedere week vergt dit een stukje voorbereiding. Maar als eenmaal een onderwerp en bijbeltekst gevonden is, is het nog maar een klein klusje eigenlijk. Vanmorgen vroeg bedacht ik het onderwerp van vandaag. 'Politici als vredestichters' in relatie tot enkele bijbelgedeelten uit de Romeinenbrief van de apostel Paulus.

Donderdag 26 maart 2009

Vandaag is het debat in de kamer over de crisisplannen van de coalitie. Gisteren en vandaag volg ik het nieuws hierover tussen de bedrijven door. Op mijn werk heb ik de NOS op de achtergrond aan met de life-uitzending van het debat. Af en toe luister ik zachtjes mee. Enkele van mijn collega's nemen dit over merk ik na een tijdje. Het geluid is via internet niet helemaal synchroon te krijgen, dus we luisteren een beetje om de beurt. Ik prijs mij gelukkig dat ik een werkplek heb bij mijn eigen politieke partij, zodat ik mijn politieke interesse kan combineren met mijn werk.

 De oppositie heeft zich de afgelopen tijd flink kunnen opladen. De kritiek is dan ook heftig. Nog voordat de plannen zijn toegelicht wordt er al stevig de grond in geboord, bv door Mark Rutte. Ook Geert Wilders was vreselijk. Helemaal toen hij gisteren gelijk opstapte. En eerlijk is eerlijk, van Geel was ook niet handig door te bevestigen dat er nauwelijks wijzigingen aangebracht zouden kunnen worden. En zo waren de emoties in de kamer weer flink opgelopen.

Woensdag 25 maart 2009

Vanavond ben ik als adviseur namens het partijbureau op pad naar een bijeenkomst van twee kiesverenigingen van de CU. Woudenberg en Scherpenzeel houden een gezamenlijke ledenvergadering. Men anticipeert daarmee op de herindeling in dit valleigebied. Komende maand zullen zowel de Staten van Utrecht als die van Gelderland hierover een besluit gaan nemen.  Er is een lijvig boekwerk gemaakt dat ook wij als raadsleden van Barneveld allemaal in ons postvak hebben ontvangen. De voorbereidende commissie heeft veel werk verzet! De verwachting is dat er een akkoord op dit boekwerk volgt.

De Renswoudenaren hebben er in ieder geval grote moeite mee. Vanavond was er dan ook niemand van de leden aanwezig uit Renswoude. Er is nog een hele weg te gaan straks. In ieder geval is het goed om te merken dat de besturen van de naburige kiesverenigingen heel begripvol en voorzichtig handelen naar de Renswoudenaren. Een open houding is het enige dat juist is nu. Eerst maar eens afwachten wat de staten besluiten. Ne de gemeentelijke herindeling volgt dan min of meer automatisch de herindeling van kiesverenigingen. Want meerdere partijbesturen binnen een gemeente- nee dat werkt natuurlijk niet.

Dinsdag 24 maart 2009

Vanavond een raadsvergadering met een lichte agenda. Dit keer onder voorzitterschap van Gerard Schotanus, vanwege verhindering van de burgemeester. Het CDA kwam met een amendement om de automatische inflatieaanpassing op de belastingen af te schaffen. Een rare manier van invloed willen uitoefenen op de hoogte van belastingen.

Iedere organisatie die de inflatie niet verrekend komt zichzelf tegen op den duur. Bovendien heeft dat een doorwerkend affect over alle toekomstige jaren. Andries de Vries was echter niet van plan om te luisteren naar argumenten die tegen zijn idee in stelling werden gebracht en bracht het zaakje uiteindelijk in stemmning. Ook de SGP liet zich overhalen door dit idee van het CDA. En met de stemmen van Burgerinitiatief en Lijst 8 was er zowaar een meerderheid...

 PRO '98, VVD, en CU kunnen deze gedachtenkronkel eerlijk gezegd niet volgen.

Maandag 23 maart 2009

De asbestproblemen in de Veluwehal veroorzaken grote problemen voor verschillende sporters en verenigingen. Dat is best erg voor alle betrokkenen. De zwem- en poloclub is zeer gestressed. Er wordt druk gezocht naar een oplossing, maar dat is nog niet gemakkelijk. Naast hun sport-prestaties dreigen ook hun jubileumactiviteiten (75 jaar) in de gevarenzone te komen. In de Barneveldse Krant was ook al een boze reactie te lezen van een sporter. Met enerzijds een compliment aan de gemeente (de snelle aanpak bij de brand van de Lijster) en anderzijds kritiek nu.

Asbest heeft de mensheid al veel kosten en overlast gegeven. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die door ernstige blootstelling longkanker hebben opgelopen! Gelukkig lijken de risico's op dat punt in Barneveld in de Veluwehal erg mee te vallen. Misschien is dat wel het belangrijkste nieuws! Ik denk vooral aan het personeel dat daar dag in dag uit zijn/haar werk doet.

's Avonds nog een fractievergadering.

Zondag 22 maart 2009

Vandaag een rustige 'gewone' zondag, met 's avonds een wijkbijbelstudie. Een klein groepje deze keer van vier mensen. Maar denkend aan de bijbeltekst  'waar twee of drie zijn bijeengekomen in Mijn naam ben Ik in hun midden". Voor God's nabijheid is een samenzijn van twee of meer mensen die zich richten naar Zijn wil al voldoende om zegen te geven. Een van de aanwezigen heeft zijn baan verloren in deze crisistijd. En hij is niet de enige uit de kerkelijke gemeente momenteel. Goed om elkaar te steunen en te bemoedigen. God is ons fundament!

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een mail naar t.kuiper <at> barneveld.nl

Labels
Barneveld

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 13 - Tjitske Kuiper'

Arjen
Geplaatst op: 28-03-2009 01:05 Quote
Het was waarschijnlijk een levendige uitzending, maar 'live' uitgezonden.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart