Back to the basics

back to the basicsmaandag 23 maart 2009 08:30

Week 13 per dag

Woensdag 25 maart 2009.

Tegenwoordig zoek je niet meer op Internet maar Google je. Navigatiesystemen heten allemaal TomTom terwijl ze soms van een heel andere producent afkomstig zijn. Kortom een merknaam kan zomaar een soortnaam worden en af en toe een nieuw werkwoord aan de Nederlandse taal toevoegen. Redelijk nieuw in het rijtje is Twitter en u kent de ChristenUnie in Slochteren, we volgen de moderne media op de voet. Twitter is een nieuwsdienst waarin korte berichtjes tot maximaal 140 tekens kunnen worden weergegeven. Vanaf nu ook www.twitter.com/christenunie

Dinsdag 24 maart 2009.

Het wordt weer eens een dag van overleg en overlegjes en een heen en weer gependel tussen Slochteren-Siddeburen en Delfzijl. Gelukkig ben ik nog redelijk op tijd thuis en kan ik me nog weer eens storten op de nota waarover ik gisteren sprak. Ondertussen is er op het onderwerp Meerstad van alles aan de hand. Ik merk het ook aan de zoektermen die mensen naar de website brengt. Jammer dat op belangrijke momenten gedeputeerde Calon teveel uit de losse pols reageert. Dat heeft al vaker frictie gegeven en ik heb er eigenlijk wel een beetje genoeg van. Op momenten dat ik hem heb gesproken is het een prima gesprekspartner, beetje grof af en toe, maar daar wel op aan te spreken. Nu gedraagt hij zich te regentesk. Dat is een rol die hem niet past.

Maandag 23 maart 2009.

Het zal onderhand wel duidelijk zijn dat de ChristenUnie erg veel waarde hecht aan een goed jeugdbeleid. In de commissie Leren, Werken en Zorgen heb ik er dan ook behoorlijk veel aandacht voor gehad. Wat er in de beleidsnotitie stond was goed, maar er waren nog voldoende aanvullingen te geven. Ideeën die ik bij de voorbereiding van de vergadering tegen ben gekomen heb ik meegenomen in mijn afweging. Tijdens het VNG congres dat ik vorig jaar bijwoonde werd me ook nog  weer eens indringend duidelijk gemaakt waarom de gemeente iets moet met een thema als drankmisbruik. De gemeente Katwijk heeft daarvoor een kadernota verslaving die landelijk als erg waardevol wordt gezien. Via de ChristenUniefractie in die gemeente heb ik een exemplaar toegezonden gekregen. Een kopie daarvan ligt inmiddels bij de wethouder en de beleidsmedewerkers. In de visie van de ChristenUnie moet er meer aandacht zijn voor verslaving. Bij het onderdeel standpunten leest u waarom we dat juist ook van alcoholverslaving vinden.

Labels
Slochteren

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart