De bieb

woensdag 25 maart 2009 09:50

Nog 343 dagen  / 49 weken

Bent u al in de nieuwe bibliotheek geweest? Ik kan het u ten zeerste aanraden. Een ruime opzet met mooie inrichting en veel plekken waar je gewoon even een boek kunt ‘uitproberen’. Het Streekhistorisch Centrum heeft ook een eigen ‘kamertje’ gecreëerd waar u veel lokale werken kunt vinden. Lenen en inleveren (en boetes betalen pff) gebeurt volstrekt automatisch, maar er zijn gelukkig altijd mensen aanwezig die even uit de brand kunnen helpen als iets niet helemaal duidelijk is.

Ik moet u eerlijk bekennen dat ik al jaren niet in de oude bibliotheek was geweest. Mijn vrouw is fervent lezer en kwam er nog wel eens. Maar ze ging sinds de nieuwe ‘bieb’ ineens vaker. Door haar enthousiaste verhalen toch maar weer eens meegegaan. En ik ben om, helemaal sinds ik voor mijn scriptie een boek nodig had die de Universiteitsbibliotheken niet beschikbaar hadden en door de lokale bibliotheek zo voor mij geregeld kon worden vanuit de provincie ergens. Ik kan hem zo ophalen.

Het enige wat me tegenstaat is de weg naar de bibliotheek. Ik kom vaak lopend vanaf het centrum, maar er is geen begaanbaar pad richting de bibliotheek. Ik word gedwongen óf over de weg, óf over het parkeerterrein op het Generaal Maczekplein te wandelen. Omdat de auto’s daar altijd schots en scheef geparkeerd staan door de gebrekkige parkeerbelijning moet je kriskras tussen de auto’s door je weg zoeken. Daar zal ik toch eens de wethouder naar gaan vragen. 1. Kan de parkeerbelijning niet duidelijker (dan wordt de benutting van het parkeerterrein een stuk groter denk ik)? en 2. Kan er ook een wandelpad gecreëerd worden vanaf de Europalaan naar de bibliotheek?. Ik houd u op de hoogte.

ChristenUnie: Duidelijke parkeerbelijning

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'De bieb'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:30 Quote
In 2011 is het Imitatie Horloges Frankrijk en vice-kampioen van de wereld in 2012 Frankrijk kampioen en Breitling Replica kampioen van Europa freestyle. In 2013, opnieuw kampioen van Frankrijk, is het heilig in individuele freestyle Replica Rolex en team wereldkampioen. Sindsdien, Aude Lemordant heeft gekozen om te vliegen van nieuwe vliegtuigen, een Extra 330SC, aangepast aan de kleuren van Breitling - een juweel van technologie, het duurde eerste nemen in handen.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart