Onwetend

vrijdag 27 maart 2009 20:36

Nog 341 dagen

Slechts tien procent van de Nederlanders weet dat er over iets meer dan 2 maanden, om in stijl te blijven: 69 dagen, Europese Verkiezingen zijn. Slechts vier procent van de ondervraagden wist de exacte datum (4 juni) correct te noemen. De Europese lijsttrekkers zijn ook totaal niet bekend bij de kiezers. Zo meldt de NOS naar aanleiding van een onderzoek van Synovate. Ik kan mij niet voorstellen dat over anderhalve maand nog steeds dat lage percentage gehaald zal worden. Ik hoop het in ieder geval niet. Het zegt wel iets over hoe de Europese politiek leeft onder de Nederlanders. Als mensen zich er totaal niet in hebben verdiept, heeft dat waarschijnlijk tot gevolg dat de mensen die straks hun keuze gaan maken in het stemhokje, dat slechts in kleine mate zullen doen naar aanleiding van de resultaten die onze Europarlementariërs de laatste 5 jaren geboekt hebben. Dus voorafgaand aan het grote campagnegeweld zou ik u aan willen raden om nu al vast wat rond te gaan kijken. Bijvoorbeeld live in het parlement (vanaf 1 april weer, geen grapje) of op de site van ‘onze' Eurofractie, daar staan ook veel nuttige links op.

Als lokaal politicus heb je het ook niet vaak over Europa. Als er subsidies te halen zijn willen we nog wel eens bij Brussel aankloppen, verder is het vooral gemopper op veronderstelde ‘regeldrang' door onze hoogste aardse wetgever. Binnenkort zullen wij, lokale politici, ons weer op de markten begeven om u er van te overtuigen dat een stem op de Europese vertegenwoordigers van de eigen politieke partij het beste is. Dat zal ik ook weer vol overgave gaan doen, maar eerst maar eens lezen wat de ChristenUnie eigenlijk wil de komende vijf jaren, zodat ik daar op straat ook vragen over kan gaan beantwoorden. De televisiespot geeft in ieder geval al een redelijk beeld. Voor mij is echter de Bijbelse insteek van de ChristenUnie en haar vertegenwoordigers vaak al reden genoeg om erop te stemmen.

De ChristenUnie: Hoop voor Stadskanaal, Groningen, Nederland én Europa. Dat is alweer de 24e reden om ChristenUnie te stemmen.

 P.s. Wist u trouwens dat er een jonge Groninger politica op nummer 5 van de ChristenUnielijst staat? Europa is misschien toch dichter bij dan u denkt.

 

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'Onwetend'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:29 Quote
In 2011 is het Imitatie Horloges Frankrijk en vice-kampioen van de wereld in 2012 Frankrijk kampioen en Breitling Replica kampioen van Europa freestyle. In 2013, opnieuw kampioen van Frankrijk, is het heilig in individuele freestyle Replica Rolex en team wereldkampioen. Sindsdien, Aude Lemordant heeft gekozen om te vliegen van nieuwe vliegtuigen, een Extra 330SC, aangepast aan de kleuren van Breitling - een juweel van technologie, het duurde eerste nemen in handen.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart