Schotland

zaterdag 28 maart 2009 16:28

Nog 340 dagen

Vanavond speelt het Nederlands voetbalelftal een wedstrijd tegen het nationaal elftal van Schotland. Naar alle waarschijnlijkheid zit ik voor de buis te kijken. Ik ben al jarenlang voetbalfan. Ik kijk en doe het graag. Ik ben de laatste jaren een aantal malen wezen kijken bij FC Groningen en in een ver verleden ook nog bij Veendam en Emmen. Toch ben ik heel blij dat we in Stadskanaal geen betaald voetbal hebben. Meerdere malen is er door deze drie voetbalverenigingen aangeklopt bij de betreffende gemeenten voor financiële steun. FC Groningen draait nu goed, maar had een aantal jaren geleden nog een kapitaalinjectie nodig en zou het liefst alweer een groter stadion willen. Veel eerste divisieclubs hebben het financieel helemaal moeilijk. De gang naar de gemeente is soms erg snel gemaakt en zie dan als raadslid de druk van een paar luidruchtige voetbalfans maar te weerstaan...

De ChristenUnie in Stadskanaal heeft hierin een duidelijke lijn. We zijn supporter van sport. In de huiselijke kring misschien van topsport, maar de lokale overheidsverantwoordelijkheid beperkt zich wat ons betreft tot breedtesport. Topsport akkoord, maar daarvoor kennen wij het NOC-NSF en de afzonderlijke bonden die vanuit het rijk al dan niet subsidie krijgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om via sponsorinkomsten en recettes geld te halen voor de betaalde sport. De echte talenten worden als het goed is opgemerkt door de scouts van de bonden en de betaalde verenigingen en verder begeleid in hun eventuele carrière. Er zijn meerdere scholen en HBO-opleidingen die alle ruimte geven voor het ontwikkelen van dit - in mijn optiek eveneens door God gegeven - talent. De rol van de gemeente is hierin echter beperkt tot het voor zovéél mogelijk mensen toegankelijk maken van de sport en de sportvoorzieningen, en niet zozeer uitsluitend voor de allerbesten. Dat laat onverlet dat ook ik het erg leuk vind als lokale en Nederlandse sporters het goed doen op grote toernooien. Dus: Hup Holland Hup!

De twee redenen om ChristenUnie te stemmen dit weekend zijn dan ook:

Enkel breedtesport is een gemeentelijke taak
Enthousiast over talenten

 

Labels
Stadskanaal

« Terug

Reacties op 'Schotland'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 21-01-2015 03:29 Quote
In 2011 is het Imitatie Horloges Frankrijk en vice-kampioen van de wereld in 2012 Frankrijk kampioen en Breitling Replica kampioen van Europa freestyle. In 2013, opnieuw kampioen van Frankrijk, is het heilig in individuele freestyle Replica Rolex en team wereldkampioen. Sindsdien, Aude Lemordant heeft gekozen om te vliegen van nieuwe vliegtuigen, een Extra 330SC, aangepast aan de kleuren van Breitling - een juweel van technologie, het duurde eerste nemen in handen.
Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart