Wollig

wolmaandag 30 maart 2009 08:30

Week 14 per dag

Zaterdag 4 april 2009.

Yes, de kerk! Onder dit motto wordt er vandaag op het Gomarus College in Groningen een jeugdwerkconferentie gehouden. Jongeren en de kerk lijkt voor veel mensen een vreemde combinatie. Toch kom ik elke week weer heel wat jongeren tegen die vol overgave kiezen voor een leven met de Heer. Gaaf om te zien en ook motiverend om door te gaan met het jeugdwerk in de kerk. Wie zegt er nog dat de kerk wollig, laat staan oubollig is? De workshop die ik bezoek gaat over de lijn in de bijbel. Je kunt de bijbel natuurlijk zien als een geheel van losstaande boeken. Daar duidt de naam biblia=boeken al op. Toch is het één geheel. De rode lijn is Jezus Christus. Verleden, heden en Toekomst. Alles ligt daarin besloten. Yes de Kerk!

Vrijdag 3 april 2009.

De gemeentewerf wordt vandaag geopend door gedeputeerde Calon. Gezien het tijdstip ga ik dat niet meemaken. Ik weet dus niet wat ik heb gemist. Wat ik wel weet is dat de medewerkers van deze afdeling eindelijk een fatsoenlijke werkplek hebben. En dat werd ook wel een keertje tijd. Het hele bouwproces heeft door procedures langer geduurd dan ik had voorzien. Nu het af is, kan ik niet anders zeggen dan. Gefeliciteerd met deze mooie , nieuwe werkplek!

Donderdag 2 april 2009.

Vanavond bezoek ik samen met Jeanette van der Woude van de ChristenUnie in Hoogezand-Sappemeer de jaarvergadering van de Provinciale ChristenUnie. Na het algemene deel, met bestuursverkiezing en een vooruitblik naar de gemeenteraadsverkiezingen, volgt er een lezing van Gert-Jan Segers de nieuwe directeur van het Groen van Prinsterer Instituut. Hij houdt een interessante lezing over de Islam en de rol die de ChristenUnie kan spelen in het debat over de positie van moslimgroepen in de Nederlandse samenleving. Werken vanuit de liefde van Christus betekend ook werken aan goede verhoudingen. Omdat Jeanette netjes zat mee te pennen, is de kans groot dat u een samenvatting van het referaat binnenkort kunt lezen op de site.

Woensdag 1 april 2009.

Ik probeer er vandaag niet in te lopen, maar het is niet helemaal gelukt om 1april-grappen-vrij door de dag te komen. Niet elke grap in de media vond ik even geslaagd. RTV Noord heeft natuurlijk wel een aardige met het zogenaamde verbod van het nummer 'Bie de Lidl'. Ook leuk om te zien vanavond is het programma waarin we een kijkje krijgen in het dorp Kolham. Mooie reclame voor deze plaats!

Dinsdag 31 maart 2009.

Eindelijk eens een ander onderwerp in het nieuws. Geen crisis en zwarte scenario's, maar een verslag van de Afghanistan-top. Het grote wereldtoneel is eventjes neergestreken in Den Haag. Een verademing na al die actualiteitenprogramma's die erg hun best doen om elkaar te overtreffen in de roep: Wat gaat het slecht!

Na afloop van de werkdag breng ik de avond door met veel leeswerk. Meest politiek want er ligt nog wat materiaal van het Wetenschappelijk Instituut op lezing te wachten. Ook bekijk ik de raadsvergadering van Groningen nog even terug op de website. Omdat er donderdag een provinciaal ChristenUnie overleg is, ben ik benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen daar. Neem alleen al het onderwerp Meerstad. Goed om te zien dat de ChristenUnie een stevige rol meespeelt in de politiek van de stad. Na David de Jong zijn bijdrage volgen bijna geen andere woordvoeringen dan verwijzingen naar zijn termijn.

Maandag 30 maart 2009.

Blijkbaar doe ik -en met mij een hele groep andere raadsleden- iets verkeerd, want in tegenstelling tot weer anderen word ik niet bij elk bezoekje aan de plaatselijke supermarkt bedolven onder een stortvloed van klachten en wantrouwen richting de gemeente en het gemeentelijk bestuur. Anderen overkomt dat volgens eigen zeggen met een zekere regelmaat. Ik heb er steeds meer moeite mee om dat te geloven. Want als er echt iets zou zijn moet ik het toch ook wel een keer horen. Mijn netwerk in de gemeente is in de loop van de tijd wel zo groot geworden dat ik daar een goed zicht op heb. Voor een aantal raadsleden geldt blijkbaar het adagium het hoeft niet waar te zijn, als mijn verhaal er maar geloofwaardiger door overkomt. In de tussentijd hoor ik ook hoe ze te werk gaan en daar moet ik op mijn beurt dan weer hard om lachen. Het lijkt een beetje op de vorm van enquêteren die Maurice de Hond gebruikt. Ik heb me voor de gein eens aangemeld bij zijn peil.nl en verbaas me iedere keer weer over de suggestieve vraagstelling en de combinaties en oorzakelijke verbanden die er worden gelegd. Het is zo doorzichtig! Deze week zal ook wel worden bepaald of we nog over Meerstad komen te spreken. De oppositie maakt zich namelijk zorgen. Ik ben benieuwd wat nu de reden is om een debat aan te vragen. Als dat echt is op basis van een krantenartikel heb ik met ze te doen. Dan is de Haagse ziekte blijkbaar ook in Slochteren uitgebroken. Maar laat ik dat eerst maar eens afwachten.

 

Labels
Slochteren

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2009 > maart