Jeugdzorg - vervolgverhaal

Willy - 30 maart jeugdzorg vervolgverhaalmaandag 30 maart 2009 12:17

De afgelopen 2 weken is er nogal wat gepubliceerd over de jeugdzorg. Er is een groot onderzoek gedaan naar de wachtlijsten (foto) waar onder andere als aanbeveling uitkwam dat ook de kwaliteit van geleverde zorg bij de bekostiging moet worden betrokken. Daar hebben wij een jaar geleden al een motie over aangenomen.

Verder kwam een rapport uit van een ChristenUnie commissie, met een aantal interessante aanbevelingen. Hoofdzakelijk geschikt voor gemeenten, minder voor een Nieuwe Stijl provincie.

Ook kwam er een rapport uit dat wachtlijsten meer kwalitatief onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat hulpvragen vaak ontstaan door vrij ernstige psychische (of psychiatrische) problematiek. Zoiets is me al eerder opgevallen. Ik begin eraan te twijfelen of de Centra voor Jeugd en Gezin werkelijk de wachtlijsten voor jeugdzorg flink gaan bekorten. Dit soort ernstige problemen los je niet op met opvoedings- en gezinsondersteuning.

Er bleek nog iets: 20 -25% van de jongeren met een indicatie maakt geen gebruik van het zorgaanbod wanneer ze aan de beurt zijn. Hier wil ik meer over weten. Eerst maar eens een paar vragen aan de gedeputeerde gesteld....

 

Labels
Zuid-Holland

« Terug

Reacties op 'Jeugdzorg - vervolgverhaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > maart